Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Ποια αντισηπτικά; Ουρές για μαριχουάνα στην Ολλανδία

Ποια αντισηπτικά; Ουρές για μαριχουάνα στην Ολλανδία
Φωτογραφία Reuters

Αλλού κάνουν ουρές για αντισηπτικά. Αλλού παίζουν ξύλο για το χαρτί υγείας. Στην Ολλανδία έχουν… άλλες προτεραιότητες ακόμη και στις μέρες του κορονοϊού.

Από το χαρτί τουαλέτας και τα μακαρόνια, στη μαριχουάνα. Ολλανδοί καπνιστές χασίς έκαναν χθες (15.03.2020) ουρές μπροστά στα coffee shops για να κάνουν τις προμήθειές τους πριν από το κλείσιμο από απόψε στις 18.00 για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού.

Μαζί με τα coffee shops έκλεισαν τα σχολεία, τα μπαρ, τα εστιατόρια, οι οίκοι ανοχής.

«Δεν θα μπορούμε πια να αγοράσουμε χόρτο ίσως για τους επόμενους δύο μήνες. Άρα δεν θα ‘ναι κι άσχημα να έχουμε λίγο στο σπίτι», « Για την περίπτωση που θα πρέπει να περάσουμε εβδομάδες ή και μήνες στο σπίτι, δεν θα είχα αντίρρηση για λίγο χόρτο. Η καραντίνα μπορεί να διαρκέσει», έλεγαν οι άνθρωποι που έσπευσαν στις ουρές στο Άμστερνταμ και την Χάγη ειδοποιημένοι για τις κυβερνητικές ανακοινώσεις νωρίτερα το απόγευμα.

Αν και θεωρητικά παράνομες, η πώληση και η κατανάλωση 5 γραμμαρίων κάνναβης ανά άτομο στο μέγιστο είναι ανεκτά στην Ολλανδία από το 1976 στα coffee shops, ενώ η καλλιέργεια και η χονδρική πώληση παραμένουν απαγορευμένες και βρίσκονται στα χέρια του οργανωμένου εγκλήματος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις