Κόσμος

Ποιά είναι η πιο βαρετή μέρα του κόσμου;

Αν γεννηθήκατε την Κυριακή 11 Απριλίου 1954, ξεχωρίζετε από τους άλλους: η πρώτη μέρα της ζωής σας ήταν η πιο βαρετή από όλες τις μέρες στη Γη μετά το 1900.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς Βρετανού επιστήμονα, τη συγκεκριμένη μέρα έγιναν τα λιγότερα αξιοσημείωτα γεγονότα από κάθε άλλη στην πιο πρόσφατη ιστορία.

Ο προγραμματιστής υπολογιστών Ουίλιαμ Τάνστολ-Πέντοου του πανεπιστημίου Κέμπριτζ χρησιμοποίησε ένα ειδικό λογισμικό με την ονομασία “True Knowledge” (Αληθινή Γνώση), που χρησιμοποιεί πολύπλοκους μαθηματικούς αλγόριθμους, για να αξιολογήσει γύρω στα 300 εκατομμύρια γεγονότα σχετικά με ανθρώπους, τοποθεσίες, επιχειρήσεις κλπ., τα οποία κάποτε αποτέλεσαν είδηση για τον άλφα ή το βήτα λόγο.

Κάπως έτσι, σύμφωνα με τη βρετανική “Τέλεγκραφ”, το πρόγραμμα του Πέντοου κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αντικειμενικά η πιο βαρετή και άνευ αξιοσημείωτων γεγονότων μέρα υπήρξε η 11η Απριλίου 1954, όταν σε παγκόσμιο επίπεδο συνέβησαν μόνο τρία άξια λόγου συμβάντα: έγιναν γενικές εκλογές στο Βέλγιο (μια μάλλον “βαρετή” χώρα), γεννήθηκε ένας Τούρκος επιστήμονας, ο καθηγητής σήμερα Αμπντουλάχ Αταλάρ του πανεπιστημίου Μπιλκέντ (ερευνητής στον τομέα των ατομικών μικροσκοπίων) και πέθανε ένας ποδοσφαιριστής.

Το πρόγραμμα “True Knowledge” δεν δημιουργήθηκε ειδικά για να βρει την πιο βαρετή μέρα της ιστορίας, αλλά αποτελεί γενικότερα ένα “εργαλείο” για πιο “έξυπνες” αναζητήσεις στο Διαδίκτυο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «στοπ» του Ερντογάν στο μυστικό σχέδιο ΗΠΑ και Ισραήλ για το Ιράν: Ήθελαν να χρησιμοποιήσουν τους Κούρδους για να μπουν στην Τεχεράνη
Το σχέδιο που εξεταζόταν, προέβλεπε, σύμφωνα με την Telegraph, τη συμμετοχή μαχητών και από τις έξι παρατάξεις των Ιρανών Κούρδων, οι οποίοι, αφού περνούσαν στο Ιράν, θα προμήθευαν με όπλα Κούρδους στο εσωτερικό της χώρας
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, και ο Τούρκος προέδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Η υπερθέρμανση του πλανήτη αυξάνει τον κίνδυνο για τους άνω των 60 ετών
Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι προηγούμενες μελέτες υποτίμησαν πολύ τους κινδύνους που διατρέχουν άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας, καθώς βασίστηκαν σε δεδομένα που σήμερα είναι εν μέρει ξεπερασμένα
Ζέστη
Βίντεο σοκ από ένοπλη επίθεση σε λύκειο στις Φιλιππίνες – Σκοτώθηκε μαθητής, αυτοκτόνησε ο δράστης
Η αστυνομία ανακοίνωσε πως μαθητής πήγε στο σχολείο έχοντας μαζί του «πιστόλι και τουφέκι» κι άνοιξε πυρ μέσα σε αίθουσες, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, προτού στρέψει όπλο στον εαυτό του
Η στιγμή της επίθεσης