Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

«Ποια Όπρα;»: Πώς σχολίασε η κόμισσα του Ουέσσεξ την συνέντευξη του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ

«Ποια Όπρα;»: Πώς σχολίασε η κόμισσα του Ουέσσεξ την συνέντευξη του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ
Φωτογραφία Αρχείου / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η κόμισσα του Ουέσεξ, Σόφι και ο πρίγκιπας Εδουάρδος έχουν αναλάβει πιο ενεργό ρόλο στη βασιλική οικογένεια, αφού ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ παραιτήθηκαν από τα βασιλικά καθήκοντά τους. Γεγονός που προφανώς δεν έχει μείνει απαρατήρητο από τα βρετανικά ΜΜΕ, αποτυπώνεται όμως και στο site του Μπάκιγχαμ.  

Το ζευγάρι παραχώρησε στην Telegraph την πρώτη δημόσια συνέντευξή του, μετά την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου, και δεν δίστασε να πάρει θέση για τη στάση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ. «Είμαστε ακόμα οικογένεια ανεξάρτητα τι συμβαίνει… θα είμαστε για πάντα» είπε η κόμισσα του Ουέσεξ, Σόφι . 

Και, όταν ερωτήθηκαν σχετικά με τη συνέντευξη του Χάρι στην Όπρα, ο πρίγκιπας Εδουάρδος απάντησε αυθόρμητα: «Ποια Όπρα;». Ενώ η κόμισσα πρόσθεσε: «Ναι η συνέντευξη, τι;».

Μιλώντας για τη νέα τους θέση στη βασιλική οικογένεια, η Σόφι είπε: «Ελπίζουμε να το κάνουμε καλά. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αναζητούν περιεχόμενο για να γεμίσουν το λεγόμενο “κενό”. Αν οι άνθρωποι θέλουν να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή σε αυτό που κάνουμε εμείς, τότε είναι υπέροχα».

Ο «υποβιβασμός» του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ

Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ «υποβιβάστηκαν» στο site της βασιλικής οικογένειας και δεν κατέχουν την ίδια θέση. Οι Σάσεξ πλέον είναι καταχωρισμένοι κάτω από τον πρίγκιπα Εδουάρδο και τη Σοφία, κόμισσα του Γουέσεξ, αλλά και κάτω από την πριγκίπισσα Άννα και τον πρίγκιπα Άντριου, δούκα της Υόρκης.

Δείτε τη θέση που είχαν πριν:

Οι αλλαγές στο site

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ έχει πάρει «προαγωγή» στο site και βρίσκεται πλέον στην κορυφή της ενότητας με τα μέλη της βασιλικής οικογένειας και αυτό οφείλεται στον όλο και πιο ενεργό ρόλο του ως διάδοχος του θρόνου, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ. Η βασίλισσα Ελισάβετ, όπως σημειώνει η Daily Mail, έχει αφαιρεθεί από τη συγκεκριμένη ενότητα και βρίσκεται ψηλότερα στη σελίδα.

Δείτε τις αλλαγές μετά:

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι, παρά τις όποιες ανακατατάξεις, το site της βασιλικής οικογένειας αναφέρει ότι ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μάρκλ θα συνεχίσουν θα «μοιράζουν τον χρόνο τους» ανάμεσα στη ζωή τους στην Βρετανία και τις ΗΠΑ. 

Σύμφωνα με την MailOnline που επικοινώνησε με το Παλάτι του Μπάκιγχαμ σχετικά με την αλλαγή, το μόνο σχόλιο που έγινε ήταν… «πως το site ενημερώνεται τακτικά».

Η Σοφία πάντως – όπως αναφέρει η Daily Mail – είναι μία από τις τέσσερις έμπιστες γυναίκες της βασιλικής οικογένειας. Ανήκει στον «στενό κύκλο» της βασίλισσας Ελισάβετ και τη βοηθά με αφοσίωση και διακριτικότητα να προσαρμοστεί στη ζωή χωρίς τον αγαπημένο της Φίλιππο, που πέθανε τον περασμένο Απρίλιο σε ηλικία 99 ετών.

Με πληροφορίες από Daily Mail και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις