Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Ποιες είναι οι χειρότερες χώρες του κόσμου για τους ομοφυλόφιλους

Ποιες είναι οι χειρότερες χώρες του κόσμου για τους ομοφυλόφιλους

Πανευρωπαϊκή ένωση για τα δικαιώματα των γκέι βαθμολόγησε 49 ευρωπαϊκές χώρες για το σεβασμό στα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

Η Βουλγαρία και η Ιταλία είναι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις οποίες γίνονται λιγότερο σεβαστά τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, σύμφωνα με μια έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα ενόψει της Διεθνούς Ημέρας κατά της Ομοφοβίας και της Τρανσφοβίας.

Η ILGA-Europe, μια πανευρωπαϊκή ένωση για τα δικαιώματα των γκέι, βαθμολόγησε 49 ευρωπαϊκές χώρες από το 0 ως το 100 αναλύοντας θέματα όπως η ύπαρξη νομοθεσίας περί γάμου μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου και νόμων κατά της ομοφοβίας και των διακρίσεων στους χώρους εργασίας.

Ο βαθμός της Βουλγαρίας ήταν 18 και της Ιταλίας 19, ενώ η Βρετανία ήρθε πρώτη με 77, ακολουθούμενη από το Βέλγιο με 67 και τη Νορβηγία με 66. Η Γαλλία, όπου οι γάμοι των γκέι νομιμοποιήθηκαν πρόσφατα, είχε βαθμολογία 64 και η Γερμανία 54. Η βαθμολογία της Ελλάδας ήταν 28.

Εκτός της 27μελούς ΕΕ, οι χειρότερες χώρες για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων είναι η Ρωσία (7), η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν (αμφότερες 8).

Τα αποτελέσματα της έρευνας, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, δείχνουν ότι ο “πλήρης σεβασμός” των δικαιωμάτων των λεσβιών, των γκέι, των αμφιφυλόφιλων των τρανς και των διαφυλικών προσώπων στην Ευρώπη “παραμένει μια μακροπρόθεσμη προσδοκία μάλλον παρά ένας στόχος που θα επιτευχθεί σ’ ένα κοντινό μέλλον”, δήλωσε ο Μάρτιν Κ.Ι. Κρίστενσεν, συμπρόεδρος του εκτελεστικού συμβουλίου της ILGA-Europe.

Διαβάστε

Παίκτης του ΝΒΑ ανακοίνωσε ότι είναι γκέι

Κινέζοι παππούδες ήρθαν εις γάμου κοινωνίαν (ΦΩΤΟ)

“Γκέι δολώματα” σε Τούρκους αξιωματικούς για κατασκοπεία!

“Τα άτομα με σεξουαλικές ιδιαιτερότητες δεν είναι πολίτες β΄ κατηγορίας”

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε