Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ποινή φυλάκισης σε Τούρκο δημοσιογράφο γιατί “προσέβαλε” τον Ερντογάν!

Ποινή φυλάκισης σε Τούρκο δημοσιογράφο γιατί “προσέβαλε” τον Ερντογάν!
photo αρχείο epa

Με ποινή φυλάκισης δυο ετών και πέντε μηνών με αναστολή καταδικάστηκε ένας δημοσιογράφος στην Τουρκία επειδή… προσέβαλε τον Ερντογάν!

Ο Τούρκος δημοσιογράφος Χουσνού Μαχαλί, που διατηρεί στήλη στην εφημερίδα Σοζτσού, που τάσσεται κατά του Ερντογάν και υπέρ της αντιπολίτευσης , δεν θα οδηγηθεί στη φυλακή εξαιτίας του χρόνου που ήδη έχει εκτίσει προφυλακισμένος καθώς επίσης εκκρεμεί και η έφεση για την απόφαση.

Το δικαστήριο επίσης επέβαλε στον Μαχαλί ποινή φυλάκισης ενός έτους και οχτώ μηνών με αναστολή, για προσβολή κρατικών αξιωματούχων.

«Ο πελάτης μου καταδικάστηκε εξαιτίας των εκφράσεων που χρησιμοποίησε στη στήλη του, και στα tweets του. Αυτά θα έπρεπε να θεωρούνται ότι βρίσκονται εντός της ελευθερίας της κριτικής. Θα ασκήσουμε έφεση στην απόφαση», δήλωσε ο δικηγόρος του δημοσιογράφου, Ερτουγκρούλ Αϊντογκάν.

Ο Μαχαλί συνελήφθη το Δεκέμβριο του 2016 αφού κατηγόρησε την Τουρκία ότι χορηγεί βοήθεια σε τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία και αποκάλεσε δικτάτορα τον Ερντογάν ενώ αφέθηκε ελεύθερος τον Ιανουάριο του 2017.

«Δεν προσέβαλα τον Ερντογάν. Τον προσφωνούσα πάντα Κύριο Πρόεδρο. Η λέξη ‘δικτάτορας’ δεν είναι μια προσβλητική λέξη. Απαιτώ την αθώωσή μου», είπε στην υπερασπιστική του γραμμή, σύμφωνα με το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων DHA, τονίζοντας ότι ασκούσε τα δημοσιογραφικά του καθήκοντα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις