Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ποιος δολοφόνησε τον Κένεντι – Αποκάλυψη “βόμβα”

Ποιος δολοφόνησε τον Κένεντι – Αποκάλυψη “βόμβα”

Ήταν 22 Νοεμβρίου 1963 όταν η είδηση της δολοφονίας του Τζον Κένεντι στο Ντάλας “πάγωνε” τις ΗΠΑ. Ακόμη και σήμερα, η δολοφονία του αποτελεί πεδίο για θεωρίες συνωμοσίας. Μια ακόμη έρχεται τώρα στο φως.

Πολλοί είναι εκείνοι που ποτέ δεν πίστεψαν ότι ο Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ ήταν εκείνος που σχεδίασε και εκτέλεσε τη δολοφονία του πιο αγαπητού προέδρου στην ιστορία των ΗΠΑ. Ανάμεσά τους κι ένας άνδρας που υποστηρίζει πως υπήρξε μέλος της προεδρικής φρουράς.

Αποφάσισε να αποκαλύψει στον γνωστό σκηνοθέτη Όλιβερ Στόουν, που πρόσφατα έκανε ταινία για τη δολοφονία του JFK, πως η εκτέλεση του Κένεντι ήταν «δουλειά εκ των έσω» και πως εκείνος που σκότωσε τον 35ο πρόεδρο των ΗΠΑ ήταν κάποιος από τους φρουρούς του!

Λίγο πριν πεθάνει από καρκίνο, ο άνδρας αυτός αποφάσισε να εξομολογηθεί στο Στόουν τη δική του εξήγηση της δολοφονίας Κένεντι. Μέχρι τότε, είχε μιλήσει μόνο στον γιο του για τα όσα φέρεται να γνώριζε και να υποστήριζε.

Αφού αντάλλαξαν κάποια γράμματα, ο Ρον (ένα ψεύτικο όνομα που χρησιμοποίησε ο άνδρας) συναντήθηκε με τον Στόουν και του αποκάλυψε πως ο Κένεντι δολοφονήθηκε από άνδρα της ομάδας του και όχι από τον Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ.

Αρχικά, ο Όλιβερ Στόουν ήταν σκεπτικός σχετικά με τα όσα υποστήριζε ο “Ρον”. Από τη στιγμή που ο Όσβαλντ πυροβόλησε από τον έκτο όροφο κτιρίου σκοτώνοντας τον JFK με δυο σφαίρες στο κεφάλι, ξεκίνησαν οι θεωρίες συνωμοσίας για το αν όντως ήταν εκείνος που πάτησε τη σκανδάλη κι αν το έκανε, για ποιον δούλευε. Υπάρχουν επίσης υποθέσεις πως τουλάχιστον μια από τις σφαίρες κατά του Κένεντι προερχόταν από κάποιον που βρισκόταν σε κοντινό λόφο από το σημείο απ’ όπου περνούσε τη στιγμή εκείνη η ανοιχτή προεδρική λιμουζίνα.

Ο Στόουν αποκάλυψε ότι οι όποιες αμφιβολίες είχε για τον “Ρον” διαλύθηκαν. Ως πρώην πεζοναύτης που υπηρέτησε στο Βιετνάμ, ο 69χρονος σκηνοθέτης πείστηκε από τη στρατιωτική αργκό και από λεπτομέρειες, τις οποίες περιέγραψε «εύλογες» και «πολύ αυθεντικές».

Αποφάσισε να αποκαλύψει την εξομολόγηση του “Ρον” στον Matt Zoller Seitz, τον συγγραφέα του βιβλίου για τον Οσκαρικό σκηνοθέτη που πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα. «Έφτασε σε εμένα μέσα από μια σειρά περίεργων γραμμάτων που άφηνε σε ταχυδρομικές θυρίδες. Όλα πήγαιναν σε θυρίδες και τα εντόπιζε μέσω μιας offshore στις Βερμούδες», λέει ο Στόουν στο βιβλίο, ενώ περιγράφει και μια συνάντησή τους σε ένα ξενοδοχείο στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης. «Είπε ότι δεν ήθελε ούτε λεφτά ούτε αναγνώριση. Μου είπε “θέλω να ξέρεις ότι αυτό προέρχεται από τη συνείδησή μου”», λέει ο γνωστός σκηνοθέτης.

«Το σενάριο που μου αποκάλυψε ήταν πολύ πρακτικό. Είναι όπως θα το έκανα εγώ αν επρόκειτο να κάνω κάτι τέτοιο. Σκοτώνεις τον πρόεδρο και η κάλυψή σου είναι η ασφάλεια, αν ο ελεύθερος σκοπευτής ή οι ελεύθεροι σκοπευτές που σκοτώνουν τον πρόεδρο είναι κρυμμένοι ανάμεσα σε εκείνους που υποτίθεται πως πρέπει να τον προστατεύσουν, ανθρώπους που δεν έχουν γνώση της συνωμοσίας. Βγάζει νόημα» περιγράφει ο Στόουν.

Και συνεχίζει αναφερόμενος στον “Ρον”: «Και η μνήμη του ήταν όλο τεχνικές λεπτομέρειες, γεμάτη με στρατιωτική αργκό, λεπτομέρειες για το τι ελέχθη μέσω ασυρμάτων αμέσως μετά τους πυροβολισμούς».

«Νομίζω πως μου το αποκάλυψε γιατί με εμπιστεύτηκε και επίσης γιατί τόσο ο πατέρας όσο και ο γιος έχουν πεθάνει εδώ και καιρό. Κανείς δεν είχε ακούσει αυτή την ιστορία, είμαι ο πρώτος» είπε ο Seitz, συγγραφέας του βιβλίου The Oliver Stone Experience που θα κυκλοφορήσει στις 13 Σεπτεμβρίου από τις εκδόσεις Abrams & Chronicle.

Πηγή: Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε