Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

“Πόλεμος” για τη σύλληψη του El Chapo – Η στιγμή της εισβολής! (VIDEO, ΦΩΤΟ)

“Πόλεμος” για τη σύλληψη του El Chapo – Η στιγμή της εισβολής! (VIDEO, ΦΩΤΟ)

Είναι η στιγμή που πάνοπλοι Μεξικανοί πεζοναύτες εισβάλλουν στο κρησφύγετο του El Chapo και ακολουθεί καταιγισμός πυρών! Είναι η στιγμή που ο Χοακίν El Chapo Γκουσμάν συλλαμβάνεται, έξι μήνες μετά την απόδρασή του.

Ο El Chapo ένας από τους πλέον διαβόητους εμπόρους ναρκωτικών του Μεξικού συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή και ακόμη και η σύλληψή του μοιάζει με σενάριο χολιγουντιανής ταινίας, αφού σημαντικό ρόλο έπαιξε ο βραβευμένος με Όσκαρ Σον Πεν και η Μεξικανή ηθοποιός Κέιτ ντε Καστίγιο!

Το video από τη στιγμή της εισβολής στο κρησφύγετο του διαβόητου εμπόρου ναρκωτικών έδωσε στη δημοσιότητα η μεξικανική κυβέρνηση. Πάνοπλοι άνδρες των ειδικών δυνάμεων εισβάλουν στο χώρο και αρχίσουν να πυροβολούν. Τα πυρά είναι καταιγιστικά. Ακολουθεί έρευνα σε κάθε σπιθαμή του σπιτιού.

Στρώματα αναποδογυρίζονται, ντουλάπες ερευνώνται. Μέσα σε ένα από τα μπάνια του σπιτιού, βρίσκεται μια γυναίκα, με έναν από τους πεζοναύτες να τη ρωτά «πόσοι άνδρες» βρίσκονταν μέσα στο σπίτι. Πριν μπουν σε κάθε δωμάτιο, οι πεζοναύτες ρίχνουν χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Μια γυναίκα και δυο άνδρες συνελήφθησαν μέσα στο κρησφύγετο, από το οποίο ο El Chapo κατάφερε να διαφύγει, χρησιμοποιώντας υπόγειο τούνελ που είχε κατασκευάσει. Όμως τον συνέλαβαν λίγο αργότερα, καθώς προσπαθούσε να ξεφύγει από τη σύλληψη ξανά, με ένα κλεμμένο αυτοκίνητο. Πέντε σωματοφύλακες του Γκουσμάν σκοτώθηκαν κατά την ανταλλαγή πυρών με τους πεζοναύτες. Άλλοι έξι συνελήφθησαν.

Παρακολουθούσαν τον Σον Πεν και την Καστίγιο

Οι αρχές του Μεξικό κατάφεραν να φτάσουν στη σύλληψη του El Chapo μέσω του Σον Πεν, που συνάντησε, με τη βοήθεια της Μεξικανής ηθοποιού Κέιτ ντελ Καστίγιο, τον διαβόητο έμπορο για να του πάρει συνέντευξη για το περιοδικό Rolling Stone. Σύμφωνα με την εφημερίδα El Universal, οι αρχές του Μεξικό παρακολουθούσαν τόσο τον Σον Πεν όσο και την Κέιτ ντελ Καστίγιο πριν συναντήσουν τον βαρώνο των ναρκωτικών. Υπάρχουν μάλιστα και φωτογραφίες από συνάντηση των τριών.

Στις φωτογραφίες απεικονίζονται ένας άνδρας που φοράει καπέλο και μαύρα γυαλιά, ο οποίος μοιάζει να είναι ο Σον Πεν, αλλά και μία γυναίκα, η οποία αναγνωρίζεται ως η Κέιτ ντελ Καστίγιο, ενώ φθάνουν στο αεροδρόμιο της Γκουανταλαχάρα (κεντροανατολικά), στις 2 Οκτωβρίου. Σε άλλη φωτογραφία που δημοσιεύει η εφημερίδα στο site της (www.eluniversal.com.mx), διακρίνονται οι δύο ηθοποιοί να χαιρετούν έναν άνδρα προτού επιβιβαστούν σε ένα αυτοκίνητο που επρόκειτο να τους μεταφέρει σε ένα διάδρομο προσγείωσης στην πολιτεία Ναγιαρίτ.

Το ένα από τα δύο αεροσκάφη, με τα οποία κατόπιν μετέβησαν στο κρησφύγετο του Ελ Τσάπο, επίσης έχουν απαθανατιστεί από τον φωτογραφικό φακό. Οι μεξικανικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να ζητήσουν από τον Σον Πεν και την Κέιτ ντελ Καστίγιο να καταθέσουν σχετικά με τη μυστική τους συνάντηση τον Οκτώβριο με τον φυγόδικο και τη συνέντευξη που τους παραχώρησε και δημοσιεύτηκε το Σάββατο στο περιοδικό Rolling Stone.

Με πληροφορίες από nydailynews.com, ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε