Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

“Πόλεμος” μεταξύ Ράμα και Μπερίσα στην Βουλή για την Χειμάρρα

“Πόλεμος” μεταξύ Ράμα και Μπερίσα στην Βουλή για την Χειμάρρα

Σκληρή “κόντρα” έχει προκαλέσει στην Αλβανική Βουλή η απόφαση της κυβέρνησης να κατεδαφίσει σπίτια Ελλήνων στην Χειμάρρα. Για το θέμα αυτό υπήρξε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του Έντι Ράμα και του πρώην πρωθυπουργού, Σαλί Μπερίσα.

Ο Ράμα εξαπέλυσε επίθεση κατά του κόμματος των Δημοκρατικών, καθώς κορυφαίο στέλεχός του επισκέφθηκε την Χειμάρρα και δήλωσε την στήριξή του στους κατοίκους.

Μάλιστα υπεραμύνθηκε των πρακτικών του στην περιοχή, λέγοντας πως αυτές θα συνεχίσουν με αμείωτη ένταση. Πηγαίνοντας την αντιπαράθεση ένα βήμα παραπέρα, κατηγόρησε το κόμμα του Μπερίσα για εθνική προδοσία.

Αυτό γιατί το 2009 ως κυβέρνηση υπέγραψε τη συμφωνία με την χώρα μας για τον καθορισμό των θαλάσσιων συνόρων στο Ιόνιο. Μια συμφωνία που κατά τον Ράμα “έδωσε στην Ελλάδα Αλβανικό έδαφος”. Μάλιστα η συμφωνία αυτή ακυρώθηκε τελικά από το Συνταγματικό Δικαστήριο, μετά από αίτημα του κόμματος του Ράμα.

Μπερίσα: Τις κατεδαφίσεις τις υπέγραψε ο αδερφός σου που εμπορεύεται κοκαΐνη

Σκληρή ήταν όμως και η απάντηση που έδωσε στον πρωθυπουργό ο Σαλί Μπερίσα. Όπως τόνισε, αρμόδιος για τα πολεοδομικά σχέδια στην περιοχή είναι ο… Όλσι Ράμα, αδερφός του Έντι. Μάλιστα ο Μπερίσα κατηγόρησε ανοιχτά τον αδερφό του πρωθυπουργού για εμπόριο κοκαΐνης.

Ανέφερε μάλιστα πως οι κατεδαφίσεις αυτές παραβλέπουν δικαστικές αποφάσεις, και στόχο έχουν να ξεχαστούν τα σκάνδαλα που έχουν ξεσπάσει στην κυβέρνηση με την διακίνηση ναρκωτικών.

Σχετικά με τα… περί προδοσίας, από το βήμα του ομιλητή της Βουλής μάλιστα ο Μπερίσα προέβαλε ένα βίντεο από το τάμπλετ του. Σε αυτό εμφανίζεται ένα… προεκλογικό σποτ του Γιώργου Παπανδρέου το 2009, στο οποίο εμφανίζεται ο Ράμα να μιλά ελληνικά. Θέλοντας ίσως να δείξει ποιος είναι περισσότερο προδότης

“Ρατσιστικός λόγος του Ράμα”

Από την μεριά του ο Έλληνας βουλευτής του και πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες, έκανε λόγο για επικίνδυνο και ρατσιστικό λόγο του Ράμα. Χαρακτήρισε τις πρακτικές του ως πρακτικές καταπίεσης των Ελλήνων της Αλβανίας.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις