Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

“Πόλεμος” Ολλανδίας – Τουρκίας! «Τρελά και απαράδεκτα τα σχόλια Ερντογάν»

Φωτογραφία REUTERS
Φωτογραφία REUTERS

Η Τουρκία άνοιξε ακόμη ένα μέτωπο: αυτό με την Ολλανδία. Η επιθυμία του Τσαβούσογλου να κάνει προεκλογική εκστρατεία υπέρ του “ναι” στο δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση έφερε μια απαγόρευση και βαριές εκφράσεις ανάμεσα στους ηγέτες των δυο χωρών.

Όλα ξεκίνησαν μετά την απόφαση της ολλανδικής κυβέρνησης να πάρει πίσω την άδεια προσγείωσης που είχε δοθεί στο αεροσκάφος που θα μετέφερε τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Ρότερνταμ για να παραβρεθεί σε προεκλογική συγκέντρωση με στόχο να πείσει τους Τούρκους της Ολλανδίας να στηρίξουν τα σχέδια του Ερντογάν και να ψηφίσουν “ναι” στο δημοψήφισμα.

Η απαγόρευση προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Τούρκου προέδρου, που μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στην Κωνσταντινούπολη, χαρακτήρισε «φασίστες και απομεινάρια των ναζί» τους Ολλανδούς. Είναι η δεύτερη φορά σε διάστημα μιας εβδομάδας που συνδέει ευρωπαϊκή χώρα με τους ναζί, το περασμένο Σαββατοκύριακο είχε χαρακτηρίσει ναζιστές τους Γερμανούς…

Ο Ερντογάν απείλησε και με αντίποινα. «Να δούμε τώρα πως θα προσγειώνεστε στην Τουρκία» είπε, διευκρινίζοντας πως η… απειλή δεν αφορά στους Ολλανδούς πολίτες (γιατί τον θέλει και τον τουρισμό) αλλά στους Ολλανδούς πολιτικούς.

Τα σχόλιά του, φυσικά, δεν έμειναν αναπάντητα. Επίσης από προεκλογική συγκέντρωση (σ.σ. έχει εκλογές στην Ολλανδία την Τετάρτη 15.03.2017) ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, ούτε λίγο ούτε πολύ τον χαρακτήρισε τρελό και απαράδεκτο!

«Είναι φυσικά ένα τρελό σχόλιο», δήλωσε ο Ρούτε στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του για τις εκλογές της 15ης Μαρτίου. «Καταλαβαίνω ότι είναι θυμωμένοι, αλλά αυτό φυσικά ήταν εντελώς απαράδεκτο», τόνισε.

Όλα αυτά ενώ η υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων της Τουρκίας έκανε γνωστό ότι θα ταξιδέψει οδικώς για το Ρότερνταμ, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu! Η Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά βρίσκεται στη Γερμανία για χωριστές συναντήσεις, αλλά θα μεταβεί προς την Ολλανδία παρά το γεγονός ότι ματαιώθηκαν εκδηλώσεις στις οποίες επρόκειτο να παραστεί εκεί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε