Κόσμος

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβάρδισε σχολείο του ΟΗΕ στο Χαν Γιουνίς στη Γάζα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σοκ προκαλούν οι εικόνες από τον βομβαρδισμό ενός σχολείου του ΟΗΕ στη Λωρίδα της Γάζας από τις αεροπορικές δυνάμεις του Ισραήλ. Είχαν καταφύγει πολλοί άμαχοι εκεί. Δεν είναι γνωστό – μέχρι στιγμής – αν υπάρχουν θύματα.

Εικόνες καταστροφής κυκλοφορούν μέσω των διεθνών ΜΜΕ και των social media μετά τον βομβαρδισμό του σχολείου της Υπηρεσίας του ΟΗΕ για την Παλαιστίνη (UNRWA) από το Ισραήλ, εκεί όπου είχαν βρει καταφύγιο πολλοί άμαχοι από το σφυροκόπημα των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στη Λωρίδα της Γάζας.

Στο βίντεο, που έχει τραβήξει ένας Παλαιστίνιος, ακούγονται φωνές και ουρλιαχτά ενώ φαίνεται ο κόσμος να τρέχει να σωθεί από το σημείο του βομβαρδισμού. Ο αέρας έχει γεμίσει σκόνη ενώ ο χώρος – πιθανότατα το προαύλιο του σχολείου – είναι γεμάτος συντρίμμια, μεταξύ των στρωμάτων των προσφύγων.

Άνθρωποι προσπαθούν να απεγκλωβίσουν άλλους ανθρώπους από τα χαλάσματα ενώ στο τέλος του βίντεο 2-3 άνδρες προσπαθούν να σηκώσουν μια γυναίκα. Το πρόσωπό της είναι θολό, πιθανότατα γιατί είναι νεκρή…

Παρακολουθήστε LIVE λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις μέσω του newsit.gr

Ισραηλινός υπουργός: «Αν η Χεζμπολάχ ανοίξει το μέτωπο στα βόρεια, τότε θα επιτεθούμε και στο Ιράν»

Ο υπουργός Οικονομίας του Ισραήλ, Νιρ Μπαρκάτ, δήλωσε ότι εάν η Χεζμπολάχ επιλέξει να ανοίξει ένα μέτωπο στα βόρεια, το Ισραήλ θα επιτεθεί και στο Ιράν.

«Το σχέδιο του Ιράν είναι να επιτεθεί στο Ισραήλ σε όλα τα μέτωπα. Αν καταλάβουμε ότι σκοπεύουν να επιτεθούν στο Ισραήλ, όχι μόνο σε όλα τα μέτωπά μας, θα χτυπήσουμε και το κεφάλι του φιδιού, το Ιράν», είπε ο Μπαρκάτ σε συνέντευξή του στη DailyMail.

Ο Μπαρκάτ απείλησε επίσης ότι το άνοιγμα ενός μετώπου από την πλευρά της Χεζμπολάχ θα είχε ως αποτέλεσμα το Ισραήλ «να την εξαφανίσει από προσώπου γης».

Γαλλίδα ΥΠΕΞ: Ο ισραηλινός στρατός «πρέπει να στοχεύει τη Χαμάς, όχι τους Παλαιστίνιους»

Ο ισραηλινός στρατός «πρέπει να στοχεύει τη Χαμάς, όχι τους Παλαιστίνιους», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Κατρίν Κολονά, σε συνέντευξή της στη γαλλική εφημερίδα La Tribune με αφορμή τη «σύσκεψη κορυφής για την Ειρήνη» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Κάιρο.

Υπενθυμίζοντας τις «κτηνωδίες» που διέπραξαν στις 7 Οκτωβρίου οι μαχητές του ισλαμιστικού κινήματος, η Κολονά υπογραμμίζει ότι το Ισραήλ «έχει προφανώς το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του», αλλά έχει επίσης «το καθήκον να σέβεται το διεθνές δίκαιο, ιδιαίτερα το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο».

Η υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας τόνισε ότι στην παρούσα φάση πρέπει να εξασφαλιστεί η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

«Η κατάσταση χειροτερεύει κάθε μέρα. Μεταξύ των βασικών ανθρωπιστικών προτεραιοτήτων είναι η πρόσβαση σε είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα και φάρμακα» είπε η υπουργός.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αλβανία: Σοβαρά επεισόδια σε φοιτητικές διαδηλώσεις – Πέταξαν πέτρες και τσιμεντόλιθους στο υπουργείο Παιδείας
Ένταση στα Τίρανα με δακρυγόνα, νερό υπό πίεση και προσαγωγές - Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για το κόστος σπουδών και τις συνθήκες στα πανεπιστήμια, ενώ η κυβέρνηση καταδικάζει τη βία
Hooded protesters try to break through a gate at the Education Ministry as the Albanian word "Resign" is displayed on a wall during clashes in Tirana, Albania, Tuesday, Oct. 13, 2026, joining a demonstration organized by the Flamingo protest movement demanding the resignation of Prime Minister Edi Rama.
Ισόβια στον άνδρα που έστησε τη δολοφονία του Τούπακ – Δικαίωση μετά από 30 χρόνια
Ο Ντουέιν «Κίφι Ντι» Ντέιβις καταδικάστηκε για τη δολοφονία του θρυλικού ράπερ στο Λας Βέγκας - «Χρειαστήκαμε 30 χρόνια, αλλά σήμερα θα δώσετε λόγο για τις πράξεις σας», είπε η δικαστής
Duane Davis, right, arrives for a sentencing hearing after his murder conviction in the death of rapper Tupac Shakur on Tuesday, Oct. 13, 2026, in Las Vegas.
Τουρκία: Σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για τον Αμερικανό πρέσβη Τομ Μπάρακ – «Διπλωματική ντροπή χωρίς προηγούμενο»
Στο στόχαστρο της τουρκικής αντιπολίτευσης ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα, με αιχμές για τις συναντήσεις του στην Κωνσταντινούπολη, τη διαμονή του εκτός πρωτεύουσας και τον ρόλο του στη Μέση Ανατολή
Tom Barrack, the U.S. ambassador to Turkey and special presidential envoy to Syria and Iraq, speaks at the U.S. Iraq Business Summit at the U.S. Chamber of Commerce, Friday, July 17, 2026, in Washington.
CNN: Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ δεν είχε καμία πρόθεση να παραιτηθεί – Οι επαφές με συμμάχους και οι διαβεβαιώσεις
Το Σαββατοκύριακο είχε μεταφέρει σε πρόσωπα του περιβάλλοντός της ότι είχε λάβει διαβεβαιώσεις πως δεν θα αποπεμπόταν από τη θέση της πρέσβειρας στην Ελλάδα
Κίμπερλι Γκιλφόιλ