Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: 14 νεκροί από βομβαρδισμό νοσοκομείου στο ελεγχόμενο από Ρώσους Λουγκάνσκ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με αμείωτη σφοδρότητα εξακολουθεί να μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία. Η Μόσχα κατηγόρησε το Κίεβο ότι προκάλεσε 14 νεκρούς από πλήγμα σε νοσοκομείο στην περιφέρεια του Λουγκάνσκ.

Πάνω από 11 μήνες από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία και τα θύματα είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία άμαχοι. Στην περιφέρεια του Λουγκάνσκ στην ανατολική Ουκρανία που ελέγχεται από φιλορώσους αυτονομιστές, 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 24 τραυματίστηκαν από επίθεση σε νοσοκομείο. Για το πολύνεκρο περιστατικό η Ρωσία κατηγόρησε τον ουκρανικό στρατό.

Το πρωί του Σαββάτου (28.01.2023), «οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν σκόπιμα το κτίριο του τοπικού νοσοκομείου με εκτοξευτήρες πολλαπλών ρουκετών HIMARS, στην πόλη Νοβοάινταρ της περιφέρειας Λουγκάνσκ», ανέφερε ο ρωσικός στρατός σε ανακοίνωσή του. Το πλήγμα «σκότωσε 14 ασθενείς και ιατρικό προσωπικό και τραυμάτισε άλλους 24», προστίθεται.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αλβανία: Ανάβουν «φωτιές» τα ερωτικά μηνύματα της πρώην αρχηγού των μυστικών υπηρεσιών με τον Αγκάσι – «Θα καταλήξουμε άσχημα»
Μεταξύ των στοιχείων που εξετάζονται περιλαμβάνονται αναφορές σε συναντήσεις της με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, αλλά και άλλες ευαίσθητες επαφές
Η Βλόρα Χισένι