Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: 3 νεκροί από ρωσικούς βομβαρδισμούς στη Χερσώνα

Τρεις άνθρωποι έπεσαν νεκροί και 6 τραυματίστηκαν από βομβαρδισμούς που εξαπέλυσε η Ρωσία σήμερα Κυριακή (29.1.2023) στη Χερσώνα, την πόλη νότια της Ουκρανίας, από τους οποίους καταστράφηκαν ένα νοσοκομείο και ένα σχολείο.

Οι περιφερειακές Αρχές της Ουκρανίας ανακοίνωσαν στο Telegram ότι «οι σημερινοί βομβαρδισμοί της Ρωσίας προκάλεσαν τρεις νεκρούς (δύο άνδρες και μια γυναίκα) και έξι τραυματίες».

«Από τα εχθρικά πλήγματα, καταστράφηκαν πολιτικές υποδομές: το Περιφερειακό Νοσοκομείο της Χερσώνας, ένα σχολείο, ένας σταθμός λεωφορείων, ένα ταχυδρομείο, μια τράπεζα και κατοικίες», πρόσθεσαν οι Αρχές στην ανακοίνωσή τους.

kherson ukraine war r

Οι Ρώσοι κατέλαβαν τη Χερσώνα τις πρώτες ημέρες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, μέχρι οι ουκρανικές δυνάμεις να την ανακτήσουν τον περασμένο Νοέμβριο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ιράν ισχυρίζεται ότι βρήκε τις ταυτότητες και άλλα αντικείμενα των Αμερικανών πιλότων μετά την κατάρριψη του F-15
Ένοπλοι κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπισμού, παρουσίασαν στην κάμερα μια στρατιωτική ταυτότητα μέλους των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, καθώς και έγγραφο εισόδου από ισραηλινό συνοριακό έλεγχο
Ιράν
Οι Φρουροί της Επανάστασης υπόσχονται να εκδικηθούν για τον θάνατο του Χαντεμί – «Το Ιράν έχει τελική διορία μέχρι την Τρίτη» λέει ο Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε νέες δηλώσεις επανέλαβε ότι ο χρόνος του Ιράν λήγει το βράδυ της Τρίτης, ο Λίβανος δέχεται αλλεπάλληλες επιθέσεις από το Ισραήλ και στα Στενά του Ορμούζ επικρατεί τρομακτική... ηρεμία
Ο Ματζίντ Χαντεμί, επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών των Φρουρών της Επνάστασης
6