Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: 3 νεκροί από ρωσικούς βομβαρδισμούς στη Χερσώνα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τρεις άνθρωποι έπεσαν νεκροί και 6 τραυματίστηκαν από βομβαρδισμούς που εξαπέλυσε η Ρωσία σήμερα Κυριακή (29.1.2023) στη Χερσώνα, την πόλη νότια της Ουκρανίας, από τους οποίους καταστράφηκαν ένα νοσοκομείο και ένα σχολείο.

Οι περιφερειακές Αρχές της Ουκρανίας ανακοίνωσαν στο Telegram ότι «οι σημερινοί βομβαρδισμοί της Ρωσίας προκάλεσαν τρεις νεκρούς (δύο άνδρες και μια γυναίκα) και έξι τραυματίες».

«Από τα εχθρικά πλήγματα, καταστράφηκαν πολιτικές υποδομές: το Περιφερειακό Νοσοκομείο της Χερσώνας, ένα σχολείο, ένας σταθμός λεωφορείων, ένα ταχυδρομείο, μια τράπεζα και κατοικίες», πρόσθεσαν οι Αρχές στην ανακοίνωσή τους.

kherson ukraine war r

Οι Ρώσοι κατέλαβαν τη Χερσώνα τις πρώτες ημέρες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, μέχρι οι ουκρανικές δυνάμεις να την ανακτήσουν τον περασμένο Νοέμβριο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Flydubai: Αποκαλύψεις για τον Ομανό συγκυβερνήτη – Σχεδίαζε επίθεση αυτοκτονίας στα πρότυπα της 11ης Σεπτεμβρίου
Είχε πραγματοποιήσει δύο προηγούμενες πτήσεις προς το Τελ Αβίβ για να μελετήσει τη διαδρομή και το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
Flydubai: Αποκαλύψεις για τον Ομανό συγκυβερνήτη – Σχεδίαζε επίθεση αυτοκτονίας στα πρότυπα της 11ης Σεπτεμβρίου
Δηλητηριώδης απάντηση Μεντβέντεφ σε Μερτς μετά την αποδοκιμασία της παρουσίας Σρέντερ στα γενέθλια του Πούτιν: «Κανείς δεν θα πάει ούτε στην κηδεία του»
Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας εξαπέλυσε βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του Γερμανού καγκελαρίου - «Απόγονος συνεργατών του Χίτλερ»
Φρίντριχ Μερτς και Ντμίτρι Μεντβέντεφ