Τρίτη, 7 Μαΐ
19oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: 5 νεκροί και 27 τραυματίες από τη ρωσική επίθεση σε πολυκατοικία στο Ντνίπρο

Πόλεμος στην Ουκρανία: 5 νεκροί και 27 τραυματίες από τη ρωσική επίθεση σε πολυκατοικία στο Ντνίπρο
Φωτογραφία Reuters

Πέντε νεκροί και 27 τραυματίες, μεταξύ των οποίων 6 παιδιά, είναι ο τραγικός απολογισμός της πυραυλικής επίθεσης της Ρωσίας σε μια πολυκατοικία στην πόλη Ντνίπρο, στα κεντροανατολικά της Ουκρανίας.

Ο περιφερειακός κυβερνήτης Βαλεντίν Ρεζνισένκο ανακοίνωσε τον νεότερο τραγικό απολογισμό από την πυραυλική επίθεση της Ρωσίας στο Ντνίπρο της Ουκρανίας. «Είκοσι επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν. Ανάμεσά τους είναι έξι παιδιά. Όλοι νοσηλεύονται σε νοσοκομείο», δήλωσε.

Αυτή δεν ήταν η μόνη πυραυλική επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία σήμερα (14.1.2023), καθώς οι ουκρανικές Αρχές ανακοίνωσαν πως σημειώθηκαν βομβαρδισμοί στο Κίεβο και σε περιοχές όπως το Χάρκοβο και η Ζαπορίζια, όπως μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο dpa.

Δημοσιογράφοι του Reuters άκουσαν σειρά εκρήξεων στο Κίεβο πριν ηχήσουν σειρήνες αεροπορικής επίθεσης στο Κίεβο. Αξιωματούχοι είπαν στους κατοίκους να αναζητήσουν καταφύγιο.

Σύμφωνα με το γραφείο της ουκρανικής προεδρίας, ήταν οι πρώτες μεγάλες πυραυλικές επιθέσεις από την αρχή της νέας χρονιάς.

Ουκρανός υπουργός Ενέργειας: «Οι επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολες»

Ο υπουργός Ενέργειας, Γκέρμαν Γκαλουσένκο, δήλωσε ότι οι επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολες στο μέτωπο της ενέργειας έπειτα από την τελευταία ρωσική επίθεση κατά ζωτικής σημασίας υποδομών σε πολλές περιοχές της Ουκρανίας.

«Εξαιτίας των βομβαρδισμών στις περισσότερες περιοχές, πραγματοποιούνται έκτακτες διακοπές. Οι επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολες», έγραψε ο Ουκρανός υπουργός Ενέργειας στο Facebook.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις