Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Coca-Cola, Pepsi, Starbucks και Mc Donald’s γυρνούν την πλάτη στη Ρωσία

Πόλεμος στην Ουκρανία

Μετά τις αλυσίδες καφέ Starbucks, και ταχυφαγείων ΜcDonald’s, τη Unilever και τη L’Oreal η Coca-Cola και η Pepsi ανακοίνωσαν επίσης την Τρίτη, 08.03.2022, ότι αναστέλλουν τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

«Οι σκέψεις μας είναι με τους ανθρώπους που υφίστανται τα ασυνείδητα αποτελέσματα από αυτά τα τραγικά γεγονότα στην Ουκρανία», ανέφερε η Coca-Cola σε μια σύντομη δήλωση την Τρίτη το απόγευμα.

Η μάρκα αναψυκτικών δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα για την αναστολή των δραστηριοτήτων της, αλλά διευκρίνισε ότι «θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε και να αξιολογούμε την κατάσταση καθώς εξελίσσονται οι συνθήκες».

«Κυρώσεων» συνέχεια…

Σημειώνεται ότι μόνο η McDonalds ανέφερε ότι απασχολεί 62.000 άτομα στη Ρωσία που «έδωσαν την καρδιά και την ψυχή τους» για λογαριασμό της μάρκας και θα κλείσει και τα 850 εστιατόρια στη χώρα.

Έτσι, η εταιρεία προστίθεται έτσι στη μακρά λίστα των δυτικών εταιρειών που έχουν διακόψει τη λειτουργία τους στη χώρα αυτή μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Η McDonalds διαβεβαίωσε πάντως ότι θα συνεχίσει να καταβάλει τους μισθούς στους 62.000 υπαλλήλους της στη Ρωσία.

Νωρίτερα και η αλυσίδα καφέ Starbucks Corp ανακοίνωσε ότι αναστέλλει κάθε επιχειρηματική δραστηριότητά της στη Ρωσία. Ως εκ τούτου, θα κλείσουν προσωρινά τα καταστήματα με την επωνυμία της, ενώ η εταιρεία θα «παγώσει» τις αποστολές προϊόντων στη Ρωσία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο όμιλος Alshaya Group με έδρα του Κουβέιτ, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση περίπου 100 καταστημάτων Starbucks στη Ρωσία, θα μεριμνήσει για την υποστήριξη των περίπου 2.000 συνεργατών στη χώρα.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις