Κυριακή, 5 Μαΐ
22oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Fake news ο απολογισμός ΗΠΑ για τις απώλειες της Ρωσίας, λέει το Κρεμλίνο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Fake news ο απολογισμός ΗΠΑ για τις απώλειες της Ρωσίας, λέει το Κρεμλίνο

Οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι από τις 24 Φεβρουαρίου, όταν η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία και άρχισε ο πόλεμος, έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί 75.000 Ρώσοι στρατιωτικοί. Κατά το Κρεμλίνο, όμως, αυτό είναι ψέμα.

Η Ρωσία, από την πρώτη μέρα της εισβολής στην Ουκρανία, δεν ανακοινώνει τις απώλειές της στο πεδίο. Ισχυρίζεται, όμως, ότι τα στοιχεία των ΗΠΑ είναι ψευδή.

«Σε τελευταία ανάλυση, δεν πρόκειται για δεδομένα της κυβέρνησης των ΗΠΑ, αλλά για δημοσιεύματα σε εφημερίδες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ο Ντμίτρι Πεσκόφ. «Στην εποχή μας, ακόμη και οι πιο αξιόπιστες εφημερίδες δεν διστάζουν να διασπείρουν ψεύδη κάθε είδους. Δυστυχώς, αυτή είναι πρακτική που βλέπουμε ολοένα συχνότερα», πρόσθεσε

Ο Πεσκόφ αντιδρούσε με αυτά τα λόγια σε δημοσίευμα των New York Times για τις ρωσικές απώλειες στη σύρραξη, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Η Δημοκρατική βουλευτής Ελίσα Σλότκιν είπε προχθές Τετάρτη στο CNN πως «ενημερωθήκαμε ότι πάνω από 75.000 Ρώσοι έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί», αριθμός που χαρακτήρισε «τεράστιο». Η Σλότκιν είχε προηγουμένως παραστεί σε ενημέρωση για τις εξελίξεις στον πόλεμο από αξιωματούχους της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν, το περιεχόμενο της οποίας ήταν θεωρητικά απόρρητο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις