Πέμπτη, 22 Φεβ.
15oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: 75.000 οι νεκροί και τραυματίες της Ρωσίας σύμφωνα με τις ΗΠΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: 75.000 οι νεκροί και τραυματίες της Ρωσίας σύμφωνα με τις ΗΠΑ

Μέσα σε πέντε μήνες πολέμου (η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου) η Μόσχα έχει μεγάλες απώλειες, σύμφωνα με τις ΗΠΑ. Η Ρωσία, βέβαια, δεν ανακοινώνει απολογισμό των απωλειών της στον πόλεμο.

Κατά τις ΗΠΑ, όπως αποκάλυψε η βουλευτής των Δημοκρατικών Ελίσα Σλότκιν, η Ρωσία έχει βαριές ανθρώπινες απώλειες στην Ουκρανία. Οι εκτιμήσεις των ΗΠΑ αναφέρουν πως στους πέντε μήνες του πολέμου, έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί 75.000 στρατιωτικοί.

Η Ελίσα Σλότκιν, μέλος της επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων που είναι αρμόδια για τις ένοπλες δυνάμεις, παρέστη σε ενημέρωση για τις εξελίξεις στον πόλεμο από αξιωματούχους της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν, το περιεχόμενο της οποίας ήταν θεωρητικά απόρρητο.

Πάντως, η Σλότκιν είπε σε συνέντευξή της στο CNN πως «ενημερωθήκαμε ότι πάνω από 75.000 Ρώσοι έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί», αριθμός τον οποίο χαρακτήρισε «τεράστιο», επισημαίνοντας τις «απίστευτες επενδύσεις (που είχαν γίνει) στον στρατό ξηράς» της Ρωσίας. Είπε ακόμη πως «το 80% των χερσαίων δυνάμεων (της Ρωσίας που επιχειρεί στα πεδία) έχει καθηλωθεί και κουραστεί».

Όμως «μιλάμε πάντα για τον ρωσικό στρατό», συμπλήρωσε.

Η πιο πρόσφατη εκτίμηση της αμερικανικής υπηρεσίας κατασκοπείας, της CIA, έκανε λόγο για 15.000 Ρώσους στρατιωτικούς νεκρούς στον πόλεμο.

Η Μόσχα δεν ανακοινώνει επίσημα στοιχεία για τις απώλειες του ρωσικού στρατού στον πόλεμο στην Ουκρανία, που διανύει τον έκτο της μήνα.

Ο αριθμός στον οποίο αναφέρθηκε η Αμερικανίδα πολιτικός είναι αδύνατο να επαληθευτεί με ανεξάρτητο τρόπο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις