Δευτέρα, 29 Απρ.
21oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αεροπορική εταιρεία στην Ιαπωνία αλλάζει λογότυπο για να μη θυμίζει το «Ζ» της Ρωσίας

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αεροπορική εταιρεία στην Ιαπωνία αλλάζει λογότυπο για να μη θυμίζει το «Ζ» της Ρωσίας

Ο πόλεμος στην Ουκρανία οδήγησε ακόμα και αεροπορική εταιρεία να αλλάξει λογότυπο, αφού δεν θέλει αυτό να θυμίζει το «Ζ» που χρησιμοποιεί ο στρατός της Ρωσίας. Πρόκειται για την ιαπωνική εταιρεία Zipair, η οποία αναφέρει ότι δεν θέλει να υπάρχει καμία σύνδεση με την σύγκρουσης μεταξύ Μόσχας και Κιέβου. 

Το μέχρι τώρα λογότυπο της Zipair, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της χαμηλού κόστους αεροπορικής εταιρείας στην Ιαπωνία, θα μπορούσε να προκαλέσει σύγχυση και να συνδεθεί με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Θέλοντας λοιπόν η θυγατρική της Japan Airlines να πάρει τις αποστάσεις της από το χαρακτηριστικό γράμμα «Ζ», που χρησιμοποιούν οι στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσίας, αποφάσισε να προχωρήσει σε αλλαγές. 

«Πιστεύω ότι ορισμένοι μπορεί να αναρωτηθούν εάν δουν αυτό το λογότυπο χωρίς καμία εξήγηση», δήλωσε την Τετάρτη (15.06.2022) σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Zipair, Σίνγκο Νισίντα. Εξήγησε ότι το λογότυπο έπρεπε να αλλάξει για να μην υπάρχει καμία σύνδεση μεταξύ της εταιρίας και της σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Το νέο λογότυπο της Zipair θα είναι ένα γεωμετρικό σχήμα σε πράσινο, μαύρο και λευκό χρώμα και θα αρχίσει να χρησιμοποιείται το Σάββατο, σύμφωνα με την εταιρία.

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις