Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αίσια έκβαση για την επιχείρηση «Νόστος 4»

Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η επιχείρηση του υπουργείου Εξωτερικών για την απομάκρυνση 25 ατόμων από την Οδησσό της Ουκρανίας.    

«Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η επιχείρηση “Νόστος 4” για την εκκένωση 25 ατόμων από την Οδησσό, τα οποία συνοδευόμενα από τον γενικό πρόξενο Δημήτρη Δόχτση πέρασαν τα σύνορα Ουκρανίας-Μολδαβίας» ενημερώνει με ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Όπως επισημαίνει, «τα ανέμενε στα σύνορα κλιμάκιο της πρεσβείας της Ελλάδας στο Βουκουρέστι».

 

Η επιχείρηση απομάκρυνσης αφορούσε 25 άτομα, 9 εκ των οποίων ναυτικοί ελληνόκτητου πλοίου. Οι 3 ναυτικοί ήταν Έλληνες.

Υπενθυμίζεται πως η επιχείρηση ξεκίνησε σήμερα το πρωί από την Οδησσό με κατεύθυνση τη γέφυρα Ζατόκα, στη συνέχεια Μπέλγκοροντ και μετά Μολδαβία.

Την επιχείρηση συντόνισε ο γενικός πρόξενος στην Οδησσό Δημήτρης Δόχτσης, ο οποίος επιστρέφει στην Οδησσό.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει

«Η επιχείρηση «Νόστος 4», η εκκένωση 25 ατόμων (Ελλήνων πολιτών, μελών των οικογενειών τους, καθώς και Ρουμάνων και Φιλιππινέζων ναυτικών ελληνόκτητου πλοίου) από την Οδησσό, ολοκληρώθηκε επιτυχώς.

Οι ανωτέρω, οι οποίοι συνοδεύονταν από τον Γενικό Πρόξενο στην Οδησσό, Δημήτρη Δόχτση, πέρασαν τα σύνορα Ουκρανίας-Μολδαβίας, όπου τους ανέμενε κλιμάκιο από την ελληνική Πρεσβεία στο Βουκουρέστι.

Ο Γενικός Πρόξενος επιστρέφει στην Οδησσό, όπου το Γενικό Προξενείο, το μοναδικό κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνεχίζει την λειτουργία του».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν θέσεις τζιχαντιστών στη Νιγηρία τα Χριστούγεννα: «Θα υπάρξουν κι άλλοι νεκροί αν συνεχιστεί η σφαγή χριστιανών» λέει ο Τραμπ
«Είχα προειδοποιήσει ήδη αυτούς τους τρομοκράτες ότι αν δεν σταματούσαν τη σφαγή χριστιανών, θα πλήρωναν ακριβά» λέει ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ
16
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS