Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αρνητική η Γερμανία στο να δώσει η Δύση μαχητικά αεροσκάφη στο Κίεβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αρνητική η Γερμανία στο να δώσει η Δύση μαχητικά αεροσκάφη στο Κίεβο

Επιφυλάξεις για την αξίωση της Ουκρανίας να της διατεθούν δυτικά μαχητικά αεροσκάφη, εξέφρασε η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, ενόψει της συνόδου των επικεφαλής της διπλωματίας των κρατών της G7 στο θέρετρο Βάισενχαουζερ Στραντ. 

Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ, υπενθύμισε την απόρριψη από τις δυτικές δυνάμεις του αιτήματος της Ουκρανίας να επιβληθεί ζώνη απαγόρευσης πτήσεων από το NATO και πρόσθεσε πως «πήραμε επίσης καθαρή θέση» ως προς την προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών.

Η γερμανίδα ΥΠΕΞ είπε ακόμη πως κατά την επίσκεψή της στο Κίεβο την Τρίτη συζήτησε «το πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε την Ουκρανία», ειδικά την «ανθεκτικότητα της και τη δυνατότητά της να αμύνεται», όμως χωρίς «το NATO να εμπλακεί σε αυτόν τον πόλεμο».

Ο ουκρανός ομόλογός της Ντμίτρο Κουλέμπα, ο οποίος έχει προσκληθεί να συμμετάσχει στη σημερινή σύνοδο των ΥΠΕΞ της G7, ζήτησε προ ημερών να προσφερθούν στη χώρα του προηγμένα μαχητικά αεροσκάφη και συστήματα αντιπυραυλικής και αντιαεροπορικής άμυνας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις