Πέμπτη, 9 Μαΐ
19oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αυτά είναι τα τηλεκατευθυνόμενα άρματα – αυτοκτονίας γεμάτα εκρηκτικά που χρησιμοποιεί η Ρωσία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αυτά είναι τα τηλεκατευθυνόμενα άρματα – αυτοκτονίας γεμάτα εκρηκτικά που χρησιμοποιεί η Ρωσία
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ - REUTERS

Η Ρωσία έχει επιστρατεύσει ακόμα και τηλεκατευθυνόμενα άρματα – αυτοκτονίας γεμάτα εκρηκτικά στο μέτωπο της Ουκρανίας, προκειμένου να προκαλέσει σημαντικές απώλειες στους αντιπάλους της και να σταματήσει την μεγάλη αντεπίθεση που έχει ξεκινήσει το Κίεβο.

Στρατιώτες της Ρωσίας γεμίζουν άρματα μάχης με εκρηκτικά και τα οδηγούν με τηλεχειρισμό εξ αποστάσεως πάνω στις ουκρανικές δυνάμεις, όπου εκρήγνυνται, προκειμένου να προκαλέσουν πολύ μεγάλες απώλειες στους αντιπάλους τους

Αυτό ανέφερε η Daily Mail, που ανέβασε και σχετικό βίντεο με ένα τηλεκατευθυνόμενο άρμα T-54 της Ρωσίας, το οποίο τονιζόταν ότι ήταν φορτωμένο με έξι τόνους εκρηκτικών. Το άρμα όδευε προς τις γραμμές των Ουκρανών, προκειμένου να εκραγεί εκεί.

Το άρμα – αυτοκτονίας της Ρωσίας, πάντως, δεν πέτυχε τον σκοπό του. Αρχικά χτύπησε πάνω σε νάκρη και η έκρηξη επιβράδυνε την πορεία του.

Αμέσως μετά Ουκρανός στρατιώτης χτύπησε το άρμα με αντιαρματικό πύραυλο από μπαζούκα και το ανατίναξε περίπου 60 μέτρα μακριά από την ουκρανική γραμμή μάχης.

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα αυτή ήταν η πρώτη φορά που καταγράφεται σε κάμερα μια παρόμοια επιχείρηση, ενώ η Ρωσία φέρεται να έχει χρησιμοποιήσει άλλες δυο φορές αυτή την τακτική στα πεδία μάχης της Ουκρανίας.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε ότι χρησιμοποίησε αυτήν την μέθοδο καταστροφής τουλάχιστον άλλη μία φορά στο παρελθόν, λέγοντας ότι το Σάββατο (17.6.2023) οι στρατιώτες του είχαν γεμίσει με εκρηκτικά ένα άρμα MT-LB και το οδήγησαν με τηλεχειρισμό πάνω σε δυνάμεις της Ουκρανίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις