Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δέκα φορές χειρότερα από το Τσερνόμπιλ αν γίνει έκρηξη στη Ζαπορίζια

Δραματικές είναι οι στιγμές που εκτυλίσσονται στην Ουκρανία μετά την επίθεση των Ρώσων στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια.

Ένα τμήμα του πυρηνικού εργοστασίου έχει πιάσει φωτιά και αν γίνει έκρηξη η κατάσταση θα γίνει εφιαλτική όπως προειδοποιούν οι αρχές της Ουκρανίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα κατηγόρησε τον ρωσικό στρατό ότι άνοιξε πυρ εναντίον του εργοστασίου από όλες τις πλευρές.

Είπε ότι έχει ξεσπάσει ήδη πυρκαγιά και προειδοποίησε ότι εάν σημειωθεί έκρηξη στην εγκατάσταση, τα πράγματα θα είναι δέκα φορές χειρότερα από ό,τι στο Τσερνόμπιλ, όπου εκτυλίχθηκε ένα από τα χειρότερα πυρηνικά δυστυχήματα στην ιστορία.

Ευτυχώς, λίγο αργότερα η φωτιά έσβησε. 

Ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας απαίτησε οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας να παύσουν πυρ αμέσως, να επιτρέψουν στους πυροσβέστες να επέμβουν στο εργοστάσιο και να στήσουν περίμετρο ασφαλείας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Μαρκο Ρούμπιο «αντιβασιλέας» στο σχέδιο Τραμπ για τη Βενεζουέλα: Ο ρόλος του στη σύλληψή Μαδούρο
Ο Αμερικανός πρόεδρος στηρίζεται στον ΥΠΕΞ του για να τον βοηθήσει να «διοικήσει» τη Βενεζουέλα, να μοιράσει τα πετρελαϊκά της περιουσιακά στοιχεία και να εγκαινιάσει μια νέα κυβέρνηση
Μάρκο Ρούμπιο και Ντόναλντ Τραμπ 24
Κραν Μοντανά: Πληροφορίες ότι ταυτοποιήθηκε η σορός της Αλίκης Καλλέργη – Οι σπαρακτικές αναρτήσεις του πατέρα και του αδερφού της 15χρονης
Τέλος στην αγωνία με τον χειρότερο τρόπο φαίνεται να μπήκε σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα, στην οικογένεια...
Ο Ρομαίν και η 15χρονη αδερφή του Αλίκη που σκοτώθηκε από τη φωτιά στο Κραν Μοντανά