Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δέκα φορές χειρότερα από το Τσερνόμπιλ αν γίνει έκρηξη στη Ζαπορίζια

Δραματικές είναι οι στιγμές που εκτυλίσσονται στην Ουκρανία μετά την επίθεση των Ρώσων στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια.

Ένα τμήμα του πυρηνικού εργοστασίου έχει πιάσει φωτιά και αν γίνει έκρηξη η κατάσταση θα γίνει εφιαλτική όπως προειδοποιούν οι αρχές της Ουκρανίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα κατηγόρησε τον ρωσικό στρατό ότι άνοιξε πυρ εναντίον του εργοστασίου από όλες τις πλευρές.

Είπε ότι έχει ξεσπάσει ήδη πυρκαγιά και προειδοποίησε ότι εάν σημειωθεί έκρηξη στην εγκατάσταση, τα πράγματα θα είναι δέκα φορές χειρότερα από ό,τι στο Τσερνόμπιλ, όπου εκτυλίχθηκε ένα από τα χειρότερα πυρηνικά δυστυχήματα στην ιστορία.

Ευτυχώς, λίγο αργότερα η φωτιά έσβησε. 

Ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας απαίτησε οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας να παύσουν πυρ αμέσως, να επιτρέψουν στους πυροσβέστες να επέμβουν στο εργοστάσιο και να στήσουν περίμετρο ασφαλείας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βόμβα σε αυτοκίνητο δημοσιογράφου της RAI που ασχολείται με θέματα διαφθοράς - Έκρηξη και στο ΙΧ της κόρης του
Η εκπομπή του έχει ασχοληθεί επανειλημμένα με υποθέσεις διαφθοράς, με το οργανωμένο έγκλημα και με παράνομες εργολαβίες και ο Σιγκφρίντο Ρανούτσι είχε δεχθεί πολλές φορές απειλές κατά της ζωής του
Αστυνομία στην Ιταλία
2
Βοήθεια από την Τουρκία στη Γάζα για την ανάκτηση των σορών - Ο Τραμπ απειλεί τη Χαμάς μετά τις εκτελέσεις
Η Χαμάς επανέλαβε τη «δέσμευσή της» για την «εφαρμογή» της συμφωνίας κατάπαυσης που κλείστηκε σε έμμεσες διαπραγματεύσεις στην Αίγυπτο και να «επιστρέψει όλα τα εναπομείναντα λείψανα» ομήρων
Λωρίδα της Γάζας 1