Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δυο νεκροί και οκτώ τραυματίες από ρωσική επίθεση στο Τορέτσκ

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν από ρωσική επίθεση στην πόλη Τορέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης του Ντονέτσκ Πάβλο Κιριλένκο.

Σύμφωνα με τον Κιριλένκο, επλήγησαν ένα πολυώροφο κτήριο και ένα πρατήριο καυσίμων στην πόλη Τορέτσκ, η οποία πριν από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία είχε πληθυσμό περίπου 30.000 κατοίκων.

«Καθημερινά οι Ρώσοι εξαπολύουν σκοπίμως επιθέσεις κατά αμάχων στην περιοχή του Ντονέτσκ», έγραψε ο Κιριλένκο σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Telegram.

Το Κρεμλίνο υπογραμμίζει ότι οι ρωσικές επιθέσεις δεν στοχεύουν αμάχους και αρνείται τις κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου στη διάρκεια της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», όπως αποκαλεί την εισβολή στην Ουκρανία.

Η περιφέρεια Ντονέτσκ έχει αποτελέσει θέατρο σφοδρών και πολύνεκρων μαχών τους τελευταίους μήνες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραήλ και Λίβανος ξεκινούν διαπραγματεύσεις για εκεχειρία – Η Χεζμπολάχ αντιδρά και υπόσχεται αντίποινα
Ο Λίβανος, που είχε προτείνει την έναρξη συνομιλιών από τις 9 Μαρτίου «θέλει κατάπαυση του πυρός πριν» ξεκινήσει οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με το Ισραήλ και ζητά εγγυήσεις από τις ΗΠΑ
Λίβανος
Reuters: Ο Τραμπ παραμένει έξαλλος με το ΝΑΤΟ και εξετάζει να αποσύρει αμερικανικά στρατεύματα από την Ευρώπη
Οι ΗΠΑ διατηρούν πάνω από 80.000 στρατιώτες στην Ευρώπη, εκ των οποίων πάνω από 30.000 στη Γερμανία, με σημαντικές δυνάμεις επίσης σε Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ισπανία
Αμερικανικός στρατός 20