Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εικόνες καταστροφής από τον βομβαρδισμό του τηλεοπτικού πύργου στο Κίεβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εικόνες καταστροφής από τον βομβαρδισμό του τηλεοπτικού πύργου στο Κίεβο

Το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσαν οι δύο βόμβες που έπεσαν από τη Ρωσία στο πύργο τηλεπικοινωνιών και τηλεόρασης στο Κίεβο της Ουκρανίας, αποτυπώνει το βίντεο που σας παρουσιάζει το newsit.gr.

Οι εικόνες που έχουν καταγράφει από τον Τάσο Τσιάμη, τον έλληνα επιχειρηματία ο οποίος διαμένει τα τελευταία χρόνια στο Κίεβο της Ουκρανίας και έχει μετατρέψει τα γραφεία της εταιρείας σε καταφύγιο προκειμένου να προστατευτούν από τις βόμβες των Ρώσων τα μέλη της οικογένειας του και φίλοι του, σε ένα οπτικό υλικό τεσσάρων λεπτών και σαράντα δευτερολέπτων απεικονίζονται οι ζημιές που προκάλεσαν τα φονικά όπλα των Ρωσικών δυνάμεων.

Οι δύο πύραυλοι που έπεσαν στην περιοχή όπου βρίσκεται ο πύργος κατέστρεψαν κτίρια, αυτοκίνητα αλλά και υποδομές σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων από το σημείο που είχε στοχοποιηθεί.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο Έλληνας επιχειρηματίας που βρέθηκε στο σημείο προκειμένου να καταγράψει με την κάμερα του κινητού του τηλεφώνου και να μας μεταφέρει το σκηνικό που δημιούργησαν οι δύο βόμβες αποτελούν γροθιά στο στομάχι.

Όπως φαίνεται η μία βόμβα έπληξε τον πύργο και από το ωστικό της κύμα προκλήθηκαν ζημιές σε καταστήματα κι αυτοκίνητα. Η δεύτερη όμως βόμβα έπεσε έξω από ένα εμπορικό κέντρο το οποίο βρίσκεται κοντά στον πύργο τηλεπικοινωνιών. Οι ζημιές που προκάλεσε στο εμπορικό κέντρο είναι καταστροφικές. Τα μαγαζιά έχουν ισοπεδωθεί. Παντού υπάρχει κάπνα, ενώ παρότι έχουν περάσει 15 ώρες από το χτύπημα ακόμα υπάρχουν μικρές εστίες φωτιάς εντός των καταστημάτων.

Παράλληλα πολλές είναι και οι ζημιές στο δρόμο που διέρχεται έξω από το εμπορικό κέντρο. Τα καλώδια των τρόλεϊ βρίσκονται στο έδαφος, ενώ τσιμεντένιες κολόνες έχουν σπάσει στη μέση. Αυτοκίνητα έχουν καταστραφεί εντελώς, ενώ συνεργεία προσπαθούν να επιδιορθώσουν όσες ζημιές μπορούν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις