Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έκρηξη αυτοκινήτου στη Μπερντιάσκ – Πληροφορίες ότι σκοτώθηκε ο Ρώσος διοικητής της πόλης

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έκρηξη αυτοκινήτου στη Μπερντιάσκ – Πληροφορίες ότι σκοτώθηκε ο Ρώσος διοικητής της πόλης

Τον Ρώσο στρατιωτικό διοικητή της πόλης Μπερντιάνσκ στη Ζαπορίζια της Ουκρανίας, Αρτιόμ Μπάρντιν, είχε στόχο η έκρηξη του αυτοκινήτου που επέβαινε. Ωστόσο, ο ίδιος διακομίσθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο μετά από την απόπειρα δολοφονίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ρωσικής διοίκησης της πόλης, η έκρηξη του αυτοκινήτου έγινε έξω από το κτίριο διοίκησης και, όπως αναφέρει το Ria Novosti, ακούστηκε και ανταλλαγή πυροβολισμών ενώ άλλα 3 αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές.

Το ρωσικό κανάλι Zvezda, που ελέγχεται από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, δημοσίευσε βίντεο το οποίο, όπως ισχυρίζεται, δείχνει το αυτοκίνητο που εξερράγη. Όμως, πληροφορίες που μεταδίδονται στα social media αναφέρουν ότι ο Αρτιόμ Μπάρντιν υπέκυψε στα τραύματά του.

Δείτε το βίντεο από την έκρηξη:

Το Μπερντιάνσκ κατελήφθη από τα ρωσικά στρατεύματα στις αρχές της ρωσικής εισβολής. Στρατιωτικός διοικητής είχε διορισθεί ο συνταγματάρχης Αρτιόμ Μπάντιν. Όπως επισημαίνουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης, δεν είναι τίποτα γνωστό για την στρατιωτική του καριέρα, αλλά αναφέρουν ότι ενδέχεται να είναι αξιωματικός της Ρωσικής Εθνικής Φρουράς και να διατέλεσε πρώτος αναπληρωτής της στρατιωτικής διοίκησης στην περιοχή Ριαζάν.

Στα τέλη Αυγούστου ο διορισθείς από τις φιλορωσικές αρχές υποδιοικητής της τροχαίας του Μπερντιάσνκ, Αλεξέι Καλέσνικοφ, πέθανε από τα τραύματα του μετά από έκρηξη βόμβας.

Επίσης στις 24 Αυγούστου σκοτώθηκε από έκρηξη που σημειώθηκε στο αυτοκίνητο του ο φιλορώσος «επικεφαλής» της στρατιωτικο-πολιτικής διοίκησης στον οικισμό Μιχαήλοφκα στην περιοχή της Ζαπορίζια, Ιβάν Σουσκό.

Στα μέσα Αυγούστου μέλος του αντάρτικου κινήματος στην Ζαπορίζια είχε μιλήσει για την δράση του κινήματος στα κατεχόμενα εδάφη στην εφημερίδα The New York Times. Σύμφωνα με τον ίδιο στόχος του αντάρτικου κινήματος είναι «να δείξουμε στα (στρατεύματα κατοχής και στις ρωσικές αρχές) ότι δεν είναι σπίτι τους, δεν πρέπει να βολεύονται (σε κατεχόμενα εδάφη) και δεν πρέπει να κοιμούνται ήσυχα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Με πληροφορίες από Novayagazeta.Europe, Svoboda.org, medusa.io / Βίντεο: DailyMail

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις