Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έπεσε το Λουγκάνσκ – Οι Ρώσοι κατέλαβαν το τελευταίο οχυρό της περιοχής

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τον πλήρη έλεγχο της πόλης Λισιτσάνσκ, στα ανατολικά της Ουκρανίας, έχουν οι στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσίας και οι φιλορώσοι αυτονομιστές, μετά από ακόμα μια ημέρα μαχών στον πόλεμο που διαρκεί πάνω από 4 μήνες.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Ρωσίας, TASS, επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας, οι στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας, μαζί με αυτές των αποσχιστών, περικύκλωσαν το Λισιτσάνσκ και κατέλαβαν το τελευταίο οχυρό των δυνάμεων της Ουκρανίας στο Λουγκάνσκ.

Μάλιστα, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, ενημέρωσε τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι ολόκληρη η περιοχή του Λουχάνσκ «απελευθερώθηκε» από τις ρωσικές δυνάμεις αλλά και τις δυνάμεις των αποσχιστών, όπως ανακοίνωσε σήμερα (3.7.2022) το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα.

Στα social media κυκλοφορούν, επίσης, εικόνες και βίντεο που φέρονται να είναι από τη στιγμή που τα ρωσικά στρατεύματα πανηγυρίζουν για την κατάκτηση του Λισιτσάνσκ.

https://twitter.com/BlackRussian84/status/1543531981740310528

Η Ρωσία έχει επικεντρώσει τις επιχειρησιακές προσπάθειές της στην αποχώρηση των ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων από τις περιοχές του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ, όπου οι αποσχιστές με την υποστήριξη της Μόσχας, μάχονται κατά του Κιέβου, από την έναρξη της πρώτης στρατιωτικής εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2014.

Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν καταλάβει τα χωριά που βρίσκονται γύρω από τη Λισιτσάνσκ, περικυκλώνοντας την περιοχή, ενώ τώρα γίνονται μάχες με τους Ουκρανούς στρατιώτες που έχουν οχυρωθεί εντός της πόλης.

«Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις και οι δυνάμεις της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, μάχονται εντός της Λισιτσάνσκ νικώντας συνολικά τον εχθρό, που έχει περικυκλωθεί», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Τηλεφωνήματα που έγιναν προς το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο, αλλά και το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας, παρέμειναν αναπάντητα. Το υπουργείο, δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε ένα αίτημα σχολιασμού, η αποστολή του οποίου έγινε με ηλεκτρονικό μήνυμα.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας πρόσθεσε, επίσης, ότι έπληξε στρατιωτικές υποδομές στο Χάρκοβο που βρίσκεται στα ανατολικά της Ουκρανίας, όπως επίσης και μία βάση που χρησιμοποιούσαν ξένοι μαχητές στα περίχωρα του Μικολάγιεφ που βρίσκεται στα νότια της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Όταν η Γκιλφόιλ αγκάλιαζε τον Ρούμπιο στην Αθήνα, γνώριζε ότι θα την απομακρύνουν: Αποκαλύψεις από την δημοσιογράφο που έκανε την ερώτηση - φωτιά στον Λευκό Οίκο
Ο όγκος του υλικού που έφτανε στα χέρια της δημοσιογράφου για την Κίμπερλι Γκιλφόιλ ήταν τέτοιος που, όπως χαρακτηριστικά είπε, δεν ήξερε πια τι να το κάνει
Στιγμιότυπο από την άφιξη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Marco Rubio και την υποδοχή από την πρώην, πλέον, πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Kimberly Guilfoyle στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
19
Εντολή Ρούμπιο μετά την υπόθεση Γκίλφοϊλ προς τους Αμερικανούς διπλωμάτες: Μη χρησιμοποιείτε τα αξιώματα για προσωπικό όφελος
Παράλληλα, ο Ρούμπιο υπογράμμισε τη σημασία της τήρησης του νόμου «Hatch», ο οποίος απαγορεύει ορισμένες μορφές πολιτικής δραστηριότητας στους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους
Η πρώην, πλέον, πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Kimberly Guillfoyle με τον Marco Rubio κατά την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα στις 7 Οκτωβρίου 2026
Σκάνδαλο στο ΝΑΤΟ: 5 συλλήψεις στη Νορβηγία και καταγγελίες για δωροδοκίες και πλαστά τιμολόγια – Έρευνες σε Γερμανία και Ρουμανία
Στο μικροσκόπιο των Αρχών εταιρείες που φέρονται να υπερχρέωναν υπηρεσίες για πλοία μελών του ΝΑΤΟ - Η οικονομική ζημιά υπολογίζεται σε περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ
ΝΑΤΟ, βάση Λετονία 24