Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έπεσε το Λουγκάνσκ – Οι Ρώσοι κατέλαβαν το τελευταίο οχυρό της περιοχής

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τον πλήρη έλεγχο της πόλης Λισιτσάνσκ, στα ανατολικά της Ουκρανίας, έχουν οι στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσίας και οι φιλορώσοι αυτονομιστές, μετά από ακόμα μια ημέρα μαχών στον πόλεμο που διαρκεί πάνω από 4 μήνες.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Ρωσίας, TASS, επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας, οι στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας, μαζί με αυτές των αποσχιστών, περικύκλωσαν το Λισιτσάνσκ και κατέλαβαν το τελευταίο οχυρό των δυνάμεων της Ουκρανίας στο Λουγκάνσκ.

Μάλιστα, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, ενημέρωσε τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι ολόκληρη η περιοχή του Λουχάνσκ «απελευθερώθηκε» από τις ρωσικές δυνάμεις αλλά και τις δυνάμεις των αποσχιστών, όπως ανακοίνωσε σήμερα (3.7.2022) το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα.

Στα social media κυκλοφορούν, επίσης, εικόνες και βίντεο που φέρονται να είναι από τη στιγμή που τα ρωσικά στρατεύματα πανηγυρίζουν για την κατάκτηση του Λισιτσάνσκ.

https://twitter.com/BlackRussian84/status/1543531981740310528

Η Ρωσία έχει επικεντρώσει τις επιχειρησιακές προσπάθειές της στην αποχώρηση των ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων από τις περιοχές του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ, όπου οι αποσχιστές με την υποστήριξη της Μόσχας, μάχονται κατά του Κιέβου, από την έναρξη της πρώτης στρατιωτικής εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2014.

Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν καταλάβει τα χωριά που βρίσκονται γύρω από τη Λισιτσάνσκ, περικυκλώνοντας την περιοχή, ενώ τώρα γίνονται μάχες με τους Ουκρανούς στρατιώτες που έχουν οχυρωθεί εντός της πόλης.

«Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις και οι δυνάμεις της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, μάχονται εντός της Λισιτσάνσκ νικώντας συνολικά τον εχθρό, που έχει περικυκλωθεί», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Τηλεφωνήματα που έγιναν προς το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο, αλλά και το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας, παρέμειναν αναπάντητα. Το υπουργείο, δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε ένα αίτημα σχολιασμού, η αποστολή του οποίου έγινε με ηλεκτρονικό μήνυμα.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας πρόσθεσε, επίσης, ότι έπληξε στρατιωτικές υποδομές στο Χάρκοβο που βρίσκεται στα ανατολικά της Ουκρανίας, όπως επίσης και μία βάση που χρησιμοποιούσαν ξένοι μαχητές στα περίχωρα του Μικολάγιεφ που βρίσκεται στα νότια της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Ώρα μηδέν» για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή: ΗΠΑ και Ιράν ξεκινούν τις συνομιλίες στην Ελβετία με φόντο τις συγκρούσεις στον Λίβανο
Ισραήλ και Χεζμπολάχ συνεχίζουν τον πόλεμο στον Λίβανο, παρά την συμφωνία για κατάπαυση του πυρός - «Διπλωματικό θρίλερ» στα Στενά του Ορμούζ λίγο πριν την τελευταία συμφωνία ΗΠΑ με Ιράν
Τζέι Ντι Βανς
Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ: «Δεν θα υπάρχουν διόδια, εκτός αν είναι από τις ΗΠΑ» – Τα «αγκάθια» των συνομιλιών στην Ελβετία
Στην Ελβετία θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζει Ντι Βανς και την ιρανική αντιπροσωπεία να προσπαθούν να βρουν τη χρυσή τομή για την μόνιμη εκεχειρία
FILE PHOTO: A drone view of vessels anchored in the Strait of Hormuz as seen from Musandam, Oman, June 8, 2026. REUTERS/Stringer/File Photo