Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έτοιμη η Σλοβακία για περαιτέρω στρατιωτική ενίσχυση του Κιέβου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Σλοβακία είναι διατεθειμένη να ενισχύσει τη γειτονική της Ουκρανία με περισσότερα όπλα, εφόσον, όμως, η άμυνά της παραμένει ασφαλής, δήλωσε σήμερα Τετάρτη (27.4.2022) η πρόεδρος της χώρας, Ζουζάνα Τσαπούτοβα.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Σλοβακίας, βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για την παράδοση σλοβακικών αυτοκινούμενων πυροβόλων howitzer στην Ουκρανία, μετά την παράδοση του πυραυλικού αντιαεροπορικού συστήματος S-300 αλλά και άλλων όπλων και εξοπλισμού.

«Η θέση της Σλοβακικής Δημοκρατίας είναι σαφής», είπε η Τσαπούτοβα. «Από την αρχή, πέραν της ανθρωπιστικής βοήθειας, προσφέραμε και στρατιωτική βοήθεια», συνέχισε και τόνισε πως είναι η μεγαλύτερη βοήθεια που έχει προσφέρει ποτέ η χώρα της.

Ωστόσο, η πρόεδρος Τσαπούτοβα υπογράμμισε πως προϋπόθεση για περαιτέρω παραδόσεις όπλων είναι να μην υπονομευτεί η ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων της Σλοβακίας. Για τον λόγο αυτόν, είπε πως διεξάγονται συνομιλίες όχι μόνο με εκπροσώπους της Ουκρανίας αλλά και με τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αλβανία: Σοβαρά επεισόδια σε φοιτητικές διαδηλώσεις – Πέταξαν πέτρες και τσιμεντόλιθους στο υπουργείο Παιδείας
Ένταση στα Τίρανα με δακρυγόνα, νερό υπό πίεση και προσαγωγές - Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για το κόστος σπουδών και τις συνθήκες στα πανεπιστήμια, ενώ η κυβέρνηση καταδικάζει τη βία
Hooded protesters try to break through a gate at the Education Ministry as the Albanian word "Resign" is displayed on a wall during clashes in Tirana, Albania, Tuesday, Oct. 13, 2026, joining a demonstration organized by the Flamingo protest movement demanding the resignation of Prime Minister Edi Rama.
Ισόβια στον άνδρα που έστησε τη δολοφονία του Τούπακ – Δικαίωση μετά από 30 χρόνια
Ο Ντουέιν «Κίφι Ντι» Ντέιβις καταδικάστηκε για τη δολοφονία του θρυλικού ράπερ στο Λας Βέγκας - «Χρειαστήκαμε 30 χρόνια, αλλά σήμερα θα δώσετε λόγο για τις πράξεις σας», είπε η δικαστής
Duane Davis, right, arrives for a sentencing hearing after his murder conviction in the death of rapper Tupac Shakur on Tuesday, Oct. 13, 2026, in Las Vegas.
Τουρκία: Σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για τον Αμερικανό πρέσβη Τομ Μπάρακ – «Διπλωματική ντροπή χωρίς προηγούμενο»
Στο στόχαστρο της τουρκικής αντιπολίτευσης ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα, με αιχμές για τις συναντήσεις του στην Κωνσταντινούπολη, τη διαμονή του εκτός πρωτεύουσας και τον ρόλο του στη Μέση Ανατολή
Tom Barrack, the U.S. ambassador to Turkey and special presidential envoy to Syria and Iraq, speaks at the U.S. Iraq Business Summit at the U.S. Chamber of Commerce, Friday, July 17, 2026, in Washington.
CNN: Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ δεν είχε καμία πρόθεση να παραιτηθεί – Οι επαφές με συμμάχους και οι διαβεβαιώσεις
Το Σαββατοκύριακο είχε μεταφέρει σε πρόσωπα του περιβάλλοντός της ότι είχε λάβει διαβεβαιώσεις πως δεν θα αποπεμπόταν από τη θέση της πρέσβειρας στην Ελλάδα
Κίμπερλι Γκιλφόιλ