Σάββατο, 20 Απρ.
18oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Ευχαριστώ Ελλάδα – Μαζί είμαστε πιο δυνατοί» το μήνυμα του Κιέβου στην Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Ευχαριστώ Ελλάδα – Μαζί είμαστε πιο δυνατοί» το μήνυμα του Κιέβου στην Αθήνα
Reuters

Το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας ευχαρίστησε την Ελλάδα, λόγω της υποστήριξης και της στρατιωτικής βοήθειας που παρέχει η χώρα μας αυτά τα δύο χρόνια του πολέμου κατά των Ρώσων εισβολέων.

Με ανάρτησή του στο Twitter, το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας εκφράζει τις ευχαριστίες του Κιέβου προς την Ελλάδα, λόγω της υποστήριξης και της στρατιωτικής βοήθειας που έχει προσφέρει η χώρα μας, με αφορμή την συμπλήρωση δύο ετών από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου του 2022.

Ειδικότερα, το Υπουργείο Άμυνας αναφέρει στην ανάρτηση: «Ευχαριστώ Ελλάδα. Πριν από δύο χρόνια, η Ρωσία ξεκίνησε μια πλήρους κλίμακας εισβολή στην Ουκρανία. Είμαστε ευγνώμονες σε κάθε χώρα, ηγέτη και πρόσωπο που στάθηκε και συνεχίζει να στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας. Θα νικήσουμε».

Στο βίντεο που δημοσίευσε το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας δίνεται έμφαση στα ΤΟΜΠ τύπου BMP-1 και στα πυρομαχικά που έχει παραχωρήσει η Ελλάδα, καθώς επίσης και στην εκπαίδευση Ουκρανών πληρωμάτων από Έλληνες πιλότους, για τα μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 που θα προμηθευτούν τους επόμενους μήνες οι ουκρανικές αεροπορικές δυνάμεις, με καταληκτικό μήνυμα «μαζί είμαστε πιο δυνατοί».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις