Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Φρικιαστικό το βίντεο που έδειξε ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι στον ΟΗΕ

Bίντεο με πολύ σκληρά πλάνα με νεκρούς αμάχους από τον πόλεμο στην Ουκρανία στις πολιορκημένες πόλεις, έδειξε ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι σόκαρε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με το βίντεο αυτό με ανθρώπους που σκοτώθηκαν στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Αυτές οι εικόνες είναι «φοβερές», σχολίασε η πρέσβειρα της Βρετανίας  στον ΟΗΕ, Μπάρμπαρα Γούντγουορντ, δηλώνοντας «συγκλονισμένη» από τα πλάνα που έδειχναν καμένα και ακρωτηριασμένα πτώματα, ακόμα και παιδιών.

https://twitter.com/BWoodward_UN/status/1511432284838244359?t=HWxn0YmqiQ2-1jmeI1I0pA&s=19

Στο βίντεο που παρουσίασε ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι εικονίζονται σοροί ανθρώπων από το Ιρπίν, την Ντιμέρκα, τη Μαριούπολη και την Μπούτσα.

ΠΡΟΣΟΧΗ, ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ:

 

Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε, επίσης, ότι η Ρωσία πρέπει να «καταστεί υπόλογη» για «τα χειρότερα εγκλήματα πολέμου» από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Ζελένσκι δήλωσε ακόμη ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας πως οι ρωσικές δυνάμεις έστειλαν «εκατοντάδες χιλιάδες» Ουκρανούς στη Ρωσία από την έναρξη του πολέμου.

Στην ομιλία του ο ηγέτης της Ουκρανίας ζήτησε από τον ΟΗΕ να αναλάβει «αμέσως» δράση γι’ αυτά τα «εγκλήματα πολέμου» που, όπως είπε, διέπραξαν οι Ρώσοι στη χώρα του. Διαφορετικά, τα Ηνωμένα Έθνη θα έπρεπε «απλώς να κλείσουν», πρόσθεσε.

πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ και η Μελάνια έφτασαν στην Βρετανία – Την Τετάρτη θα συναντηθούν με τον Κάρολο
Το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ έχει προσκληθεί από τον βασιλιά Κάρολο και, όπως ορίζει το πρωτόκολλο για κάθε επίσημη κρατική επίσκεψη, θα φιλοξενηθεί στο Κάστρο του Ουίνδσορ
Ντόναλντ Τραμπ και Μελάνια
Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ στο ντοκιμαντέρ για τα 70 χρόνια της Disneyland – Αποκλειστικό μήνυμα και προσωπικές αναμνήσεις
Στο τρέιλερ, ο πρίγκιπας Χάρι αναφέρεται στο Space Mountain, το οποίο, όπως λέει, ήταν ένα από τα αγαπημένα του παιχνίδια στο πάρκο ενώ η Μέγκαν Μαρκλ προσθέτει: «Εξακολουθεί να είναι ένα από τα αγαπημένα σου»
Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι