Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Φρικιαστικό το βίντεο που έδειξε ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι στον ΟΗΕ

Bίντεο με πολύ σκληρά πλάνα με νεκρούς αμάχους από τον πόλεμο στην Ουκρανία στις πολιορκημένες πόλεις, έδειξε ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι σόκαρε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με το βίντεο αυτό με ανθρώπους που σκοτώθηκαν στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Αυτές οι εικόνες είναι «φοβερές», σχολίασε η πρέσβειρα της Βρετανίας  στον ΟΗΕ, Μπάρμπαρα Γούντγουορντ, δηλώνοντας «συγκλονισμένη» από τα πλάνα που έδειχναν καμένα και ακρωτηριασμένα πτώματα, ακόμα και παιδιών.

https://twitter.com/BWoodward_UN/status/1511432284838244359?t=HWxn0YmqiQ2-1jmeI1I0pA&s=19

Στο βίντεο που παρουσίασε ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι εικονίζονται σοροί ανθρώπων από το Ιρπίν, την Ντιμέρκα, τη Μαριούπολη και την Μπούτσα.

ΠΡΟΣΟΧΗ, ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ:

 

Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε, επίσης, ότι η Ρωσία πρέπει να «καταστεί υπόλογη» για «τα χειρότερα εγκλήματα πολέμου» από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Ζελένσκι δήλωσε ακόμη ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας πως οι ρωσικές δυνάμεις έστειλαν «εκατοντάδες χιλιάδες» Ουκρανούς στη Ρωσία από την έναρξη του πολέμου.

Στην ομιλία του ο ηγέτης της Ουκρανίας ζήτησε από τον ΟΗΕ να αναλάβει «αμέσως» δράση γι’ αυτά τα «εγκλήματα πολέμου» που, όπως είπε, διέπραξαν οι Ρώσοι στη χώρα του. Διαφορετικά, τα Ηνωμένα Έθνη θα έπρεπε «απλώς να κλείσουν», πρόσθεσε.

πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η επίθεση στη βάση Ντιέγκο Γκαρσία αποτελεί επίδειξη ισχύος από το Ιράν, δεν έχει στρατιωτική αξία
Ειδικοί θεωρούσαν μέχρι σήμερα ότι το Ιράν δεν είχε την ικανότητα να εκτοξεύσει πυραύλους σε τέτοια απόσταση, ωστόσο το ενδιαφέρον βρίσκεται στο μήνυμα της Τεχεράνης στον στρατηγικό της διάλογο με ΗΠΑ και Ισραήλ
Αυτή η φωτογραφία, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στις 11 Φεβρουαρίου 2023, απεικονίζει ναύτες του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ επί του USS Paul Hamilton (DDG 60) κατά τη διάρκεια μιας προγραμματισμένης επίσκεψης στο λιμάνι του Ντιέγκο Γκαρσία
Axios: Η κυβέρνηση Τραμπ κάνει παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις για διπλωματική «διέξοδο» από τον πόλεμο με το Ιράν
Οι απαιτήσεις των ΗΠΑ, οι αντιδράσεις του Ιράν, τα σενάρια ενός συμβιβασμού Ουάσινγκτον - Τεχεράνης και οι χώρες που θεωρούνται ως επικρατέστερες για να αναλάβουν τη διαμεσολάβηση
Ντόναλντ Τραμπ
IDF: «Ο ιρανικοί πύραυλοι δεν προορίζονταν να χτυπήσουν το Ισραήλ» – «Εντός της ζώνης άμεσης απειλής Βερολίνο, Παρίσι και Ρώμη»
Σε περίπου μία εβδομάδα, κατά τη διάρκεια του Πάσχα, της γιορτής της ελευθερίας, θα συνεχίσουμε να πολεμάμε για την ελευθερία και το μέλλον μας» λέει ο Αρχηγός του IDF, Εγιάλ Ζαμίρ
IDF