Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Φρικτή εικόνα από το Χάρκοβο – Σχημάτισαν το «Ζ» με νεκρούς Ρώσους στρατιώτες

Πόλεμος στην Ουκρανία: Φρικτή εικόνα από το Χάρκοβο – Σχημάτισαν το «Ζ» με νεκρούς Ρώσους στρατιώτες

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει μια φρικτή φωτογραφία από τον πόλεμο στην Ουκρανία με τα πτώματα τεσσάρων Ρώσων στρατιωτών να είναι τοποθετημένα σε σχήμα Ζ στο Χάρκοβο, το σύμβολο δηλαδή που χρησιμοποιεί η Ρωσία στην εισβολή της στην Ουκρανία και υπάρχει ζωγραφισμένο στα άρματα μάχης της.

Η μακάβρια φωτογραφία με τους στρατιώτες σε σχήμα Ζ απαθανατίστηκε κοντά σε ένα χωριό που ανακαταλήφθηκε πρόσφατα από τις ουκρανικές δυνάμεις στα περίχωρα του Χαρκόβου, μετά από σφοδρές μάχες που διήρκεσαν πολλές ημέρες.

Οι δημοσιογράφοι του Associated Press είδαν τα πτώματα σχηματισμένα σε Ζ, όπως το σύμβολο που υπάρχει στα ρωσικά τεθωρακισμένα οχήματα. Τα πτώματα έφεραν λευκούς βραχίονες που χρησιμοποιούνται συνήθως από τα ρωσικά στρατεύματα.

Κοντά βρισκόταν επίσης το απανθρακωμένο σώμα ενός άνδρα πάνω σε αντιαρματικό φράγμα. Δεν υπάρχει ακόμα καμία εξήγηση για τον σχηματισμό Ζ ή το καμένο σώμα — ένα πιθανό έγκλημα πολέμου για ασέβεια της αξιοπρέπειας των νεκρών.

 

Ο ακρωτηριασμός σωμάτων μαχητών θεωρείται έγκλημα πολέμου ως «διάπραξη προσβολών κατά της προσωπικής αξιοπρέπειας» σύμφωνα με το Καταστατικό του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό.

Τη Δευτέρα, ανώτερος αξιωματούχος της άμυνας των ΗΠΑ δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατάφεραν να απωθήσουν τα ρωσικά στρατεύματα πιο μακριά από το Χάρκοβο τις προηγούμενες 48 ώρες. Παράλληλα, σημειώνεται ότι πολλοί από τους 1 εκατομμύριο κατοίκους του Χαρκόβου στην Ουκρανία έχουν εγκαταλείψει την πόλη.

Οι Ρώσοι έχουν απωθηθεί τώρα περίπου 25 μίλια ανατολικά της πόλης, πιο μακριά στην περιοχή του Ντονμπάς, είπε ο αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Πηγή: onalert.gr

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις