Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Για 600 νεκρούς Ουκρανούς στρατιώτες σε επίθεση μιλάνε οι Ρώσοι – Διαψεύδει η άλλη πλευρά

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στον πόλεμο στην Ουκρανία, το που είναι η προπαγάνδα, που το ψέμα και που η αλήθεια ανάμεσα στη Ρωσία και τους Ουκρανούς, κανείς δεν μπορεί να το πει με σιγουριά. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι σκοτώθηκαν περισσότεροι από 600 Ουκρανοί στρατιώτες σε μαζική πυραυλική επίθεση, αλλά η άλλη πλευρά το διαψεύδει αυτό.

Οι Ρώσοι λένε ότι εξαπέλυσαν μαζική πυραυλική επίθεση κατά κτιρίων στα ανατολικά της Ουκρανίας, που στεγάζουν προσωρινά στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας. Οι Ουκρανοί, όμως, διαψεύδουν ότι υπήρξαν νεκροί, ενώ λένε ότι χτυπήθηκαν μόνο πολυκατοικίες και εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο, ο βομβαρδισμός που δέχθηκε το Κραματόρσκ έγινε σε αντίποινα για τη θανατηφόρα επιδρομή των Ουκρανών που προηγήθηκε στις αρχές του 2023 κατά ρωσικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην Μακίιφκα, που αποτελεί τμήμα της περιοχής του Ντονέτσκ και ελέγχεται από τις δυνάμεις της Μόσχας.

Το πρακτορείο NEXTA, όμως, έδωσε άλλη εκδοχή, βασιζόμενο σε δηλώσεις του δημάρχου του Κραματόρσκ. Το πρακτορείο ανέφερε ότι ο δήμαρχος της πόλης της Ουκρανίας, ο Αλέξάντερ Γκοντσαρένκο είπε ότι δεν υπήρξε καμία ανθρώπινη απώλεια, ενώ επισήμανε ότι από την ρωσική πυραυλική επίθεση καταστράφηκαν μόνο 2 εκπαιδευτικά ιδρύματα, 8 πολυκατοικίες και κάποια γκαράζ.

Το ΝΕΧΤΑ παρουσίασε και βίντεο με της ζημιές σε κτίρια από την πυραυλική επίθεση της Ρωσίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κέιτι Ζακαράια: Η βραχύβια Εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου που «ξηλώθηκε» μέσα σε 5 μέρες – Κατέρριψε το «ρεκόρ» του Άντονι Σκαραμούτσι
Ο σάλος με την αυτοαποκαλούμενη «δικηγόρο» που ανέλαβε τη θέση της Λέβιτ και δεν άντεξε ούτε μία εβδομάδα καθώς ο Τραμπ την... «έδιωξε νύχτα»
Katie Zacharia
13
Φον ντερ Λάιεν: Δεν υπάρχει μαγική λύση για την ενέργεια – Προστασία της ΕΕ σε ενδεχόμενο εμπορικό πόλεμο
«Η Ευρώπη πρέπει να επιμείνει στην ενεργειακή μετάβαση, με στόχο την πρόσβαση σε οικονομικά προσιτές, καθαρές και εγχώριες πηγές ενέργειας, όπως οι ανανεώσιμες πηγές και η πυρηνική ενέργεια» υπογράμμισε η φον ντερ Λάιεν
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen στη συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες στις 16 Οκτωβρίου 2026
«Το Ιράν δεν σκοπεύει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα» δήλωσε ο Πεζεσκιάν – «Είμαστε έτοιμοι για διάλογο»
Ο Ιρανός πρόεδρος απορρίπτει τις κατηγορίες για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, δηλώνει ανοιχτός στον διάλογο και καταγγέλλει τις αμερικανικές κυρώσεις ως «αδικαιολόγητες και απάνθρωπες»
Μασούντ Πεζεσκιάν