Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η αντίδραση της Ρωσίας στην ομιλία Μπάιντεν με τις αναφορές στον Πούτιν

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η αντίδραση της Ρωσίας στην ομιλία Μπάιντεν με τις αναφορές στον Πούτιν
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Η ατάκα του Τζο Μπάιντεν, ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν «δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία», δεν ήταν για την αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία, εξήγησε ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, μετά την ομιλία του Αμερικανού προέδρου στη Βαρσοβία.

Ο Τζο Μπάιντεν έδωσε μια «σημαντική», όπως τη χαρακτήρισε ο Λευκός Οίκος, ομιλία στη Βαρσοβία νωρίτερα σήμερα Σάββατο (26.3.2022), λέγοντας πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν «δεν μπορεί να παραμείνει άλλο στην εξουσία». Η ατάκα του αυτή, προκάλεσε την αντίδραση του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πέσκοφ, ο οποίος δήλωσε:

«Αυτό δεν μπορεί να το αποφασίσει ο κ. Μπάιντεν. Θα πρέπει να είναι μόνο επιλογή του λαού της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

 

«Αυτό που ήθελε να πει ο πρόεδρος ήταν ότι δεν μπορεί να επιτραπεί στον Πούτιν να ασκεί εξουσία στους γείτονές του ή στην περιοχή. Δεν συζητούσε για την εξουσία του Πούτιν στη Ρωσία ούτε για αλλαγή καθεστώτος», επισήμανε ο αξιωματούχος, μετά την ομιλία Μπάιντεν στη Βαρσοβία.

«Για όνομα του Θεού, αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να παραμένει άλλο στην εξουσία», τόνισε ο Τζο Μπάιντεν, στην ομιλία του στη Βαρσοβία, ενώ το πλήθος ζητωκραύγαζε από αυτή του την κουβέντα.

«Ο κόσμος έχει γίνει πολλές φορές έρμαιο των φιλοδοξιών των λίγων. Το μήνυμά μου στην Ουκρανία: είμαστε μαζί σας, κάντε κουράγιο. Τα τελευταία χρόνια η ολιγαρχία έχει αρχίσει να επιτίθεται, να σηκώνει κεφάλι και να περιφρονεί τις αρχές της δημοκρατίας. Αυτό συμβαίνει και στη Ρωσία» συμπλήρωσε ο Αμερικανός πρόεδρος και δήλωσε ότι είπε ψέματα ο Πούτιν ότι δεν εισέβαλε στην Ουκρανία, χαρακτηρίζοντας την «αποναζιστικοποίηση» που έχει επικαλεστεί ο Ρώσος πρόεδρος ως πρόφαση.

Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε τη Ρωσία να μην κινηθεί «ούτε μία ίντσα» κατά των περιοχών του ΝΑΤΟ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις