Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Γερμανία πουλά 88 Leopard Ι στο Κίεβο

Μεταχειρισμένα τανκς Leopard Ι, με εκπαίδευση μηχανικών, εκπαίδευση και πολλά… άλλα προσφέρει στην Ουκρανία η Rheinmetall, η βιομηχανία όπλων της Γερμανίας.

Η Rheinmetall υπέβαλε προσφορά για την πώληση 88 μεταχειρισμένων κυρίων αρμάτων μάχης Leopard Ι στην Ουκρανία, όπως επιβεβαιώνουν έγγραφα που έφτασαν στην κατοχή του Γερμανικού Πρακτορείου.

Η πρόσφορά περιλαμβάνει την εκπαίδευση των πληρωμάτων τους στη Γερμανία, την εκπαίδευση των μηχανικών που θα τα συντηρούν, ανταλλακτικά, εξοπλισμό για τη δημιουργία βάσης συντήρησης και πυρομαχικά.

Την πιθανή πώληση αποκάλυψε η γερμανική συντηρητική εφημερίδα Die Welt. Κατά το δημοσίευμα, υποβλήθηκε αίτημα για την έγκριση της πώλησης από το υπουργείο Οικονομικών την περασμένη εβδομάδα.

Η γερμανική κυβέρνηση έλαβε ακόμη ένα αίτημα από τη Rheinmetall, για να της δοθεί άδεια να διαθέσει στην Ουκρανία 100 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Marder. Ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χέμπεστραϊτ δήλωσε χθες ότι η απόφαση για το ζήτημα θα ληφθεί σύντομα.

Η Welt ανέφερε επίσης ότι η βιομηχανία όπλων Krauss-Maffei Wegmann (KMW) σκοπεύει να διαθέσει στην Ουκρανία 100 αυτοκινούμενα πυροβόλα. Η Ολλανδία επίσης έχει σκοπό να προμηθεύσει τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις με τέτοια πυροβόλα, τα οποία μπορούν να πλήττουν στόχους σε απόσταση ως και 40 χιλιομέτρων.

Μέχρι στιγμής, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει υποσχεθεί στην Ουκρανία μόνο εκπαίδευση των χειριστών και πυρομαχικά για αυτά.

Η απευθείας παράδοση αρμάτων μάχης από τη Γερμανία στην Ουκρανία προκαλεί τριβές στην κυβέρνηση συνασπισμού του καγκελάριου Όλαφ Σολτς.

Οι άμεσες παραδόσεις από τη γερμανική βιομηχανία όπλων τέτοιων συστημάτων στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις αποκλείονται επί του παρόντος, είπε χθες η Σάσκια Έσκεν, η επικεφαλής του SPD. Εξήγησε ότι οι Ουκρανοί στρατιωτικοί δεν είναι εξοικειωμένοι με αυτά και θα χρειαστεί να εκπαιδευτούν προτού τεθούν τα Leopard σε υπηρεσία. Χρειάζονται επίσης ανταλλακτικά και εκπαίδευση μηχανικών στη συντήρησή τους, πρόσθεσε η κυρία Έσκεν.

Η εκπαίδευση των Ουκρανών στρατιωτικών στη χρήση τους θα μπορούσε να ολοκληρωθεί πολύ γρήγορα, διαβεβαίωνε πάντως προ ημερών η Rheinmetall.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χεζμπολάχ και Ιράν βομβαρδίζουν το Ισραήλ, εκρήξεις και καπνοί στη Βηρυτό: «Θα σκοτώσουμε τον Νετανιάχου» ορκίζεται η Τεχεράνη
Συνεχείς οι αναχαιτίσεις ιρανικών drones και πυραύλων στις χώρες του Κόλπου - Συνεχίζεται το θρίλερ με τα Στενά του Ορμούζ - ΗΠΑ, Ιράν και Ισραήλ αρνούνται να κάτσουν στο τραπέζι του διαλόγου
Εκρήξεις στη Βηρυτό 5
ΗΠΑ και Ιράν δεν «θάβουν το τσεκούρι του πολέμου» και βάζουν στο επίκεντρο τα Στενά του Ορμούζ
Η Βρετανία ήταν η πρώτη χώρα που δεν εμφανίστηκε «ζεστή» για να στείλει πολεμικά πλοία στην περιοχή των Στενών του Ορμούζ για να ακολουθήσει η Γαλλία το βράδυ του Σαββάτου, η οποία είπε ένα ηχηρό «όχι»
Λίβανος
8
Τραμπ: Νέα έκκληση για διεθνή αποστολή πλοίων στα Στενά του Ορμούζ για να μείνουν ανοιχτά
«Αυτό θα έπρεπε να ήταν πάντα μια ομαδική προσπάθεια, και τώρα θα είναι — Θα ενώσει τον κόσμο προς την αρμονία, την ασφάλεια και την αιώνια ειρήνη!» γράφει ο Αμερικανός πρόεδρος
Ντόναλντ Τραμπ 5