Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Πορτογαλία στέλνει επιπλέον στρατιωτικό εξοπλισμό στην χώρα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Πορτογαλία θα στείλει «σύντομα» πρόσθετο στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία, στην οποία εισέβαλε ο ρωσικός στρατός, δήλωσε σήμερα Πορτογάλος υπουργός Εξωτερικών.

«Η Πορτογαλία έχει ήδη στείλει περισσότερους από 60, 70 τόνους πολεμικού υλικού στην Ουκρανία και θα στείλει κι άλλο σύντομα», είπε ο Ζοάο Γκόμες Κραβίνιο σε πορτογαλικά μέσα ενημέρωσης κατά την άφιξή του στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει σε συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.

Θα είναι «εξοπλισμός προστασίας αλλά και εξοπλισμός επίθεσης», πρόσθεσε ο επικεφαλής της πορτογαλικής διπλωματίας, προσθέτοντας ότι η υπουργός Άμυνας Χελένα Καρέιρα θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η Πορτογαλία είχε ήδη ανακοινώσει στα τέλη Φεβρουαρίου την αποστολή στην Ουκρανία «γιλέκων, κράνων, γυαλιών νυχτερινής όρασης, χειροβομβίδων, πυρομαχικών διαφόρων διαμετρημάτων» και «αυτόματων τυφεκίων G3».

Όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η Πορτογαλία ανακοίνωσε επίσης την Τρίτη ότι κήρυξε «personae non gratae» δέκα εργαζομένους της ρωσικής πρεσβείας «των οποίων οι δραστηριότητες ήταν αντίθετες με την εθνική ασφάλεια», σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης.

«Λάβαμε τη σωστή απόφαση», εξήγησε ο Πορτογάλος υπουργός, θεωρώντας ότι αυτοί οι άνθρωποι ασκούσαν «δραστηριότητες αντίθετες προς την εθνική ασφάλεια» και «το διπλωματικό τους καθεστώς».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ πιέζονται από τον πόλεμο με το Ιράν: «Δεν επαρκούν πλέον τα μέσα για την προστασία του Ισραήλ», προειδοποιεί ο αρχηγός των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη
Δημοσίευμα της Washington Post αναφέρει ότι ζητείται ενίσχυση με ακόμη ένα αντιτορπιλικό, ενώ οι αμερικανικές πρεσβείες στη Μέση Ανατολή καλούν τους πολίτες να είναι έτοιμοι να αποχωρήσουν
Άλεξους Γκρίνκεβιτς
Bloomberg: Η εποχή των ανεξέλεγκτων δασικών πυρκαγιών έφτασε στην Ευρώπη – Πώς ξεσπούν, γιατί γίνονται ανεξέλεγκτες και τα διδάγματα από Γαλλία και Ισπανία
Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι η κλιματική αλλαγή, οι παρατεταμένοι καύσωνες και οι ισχυροί άνεμοι δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για ακραίες πυρκαγιές
Smoke and flame rise amid deadly wildfires affecting Almeria province, in Los Gallardos, Almeria, Spain, July 10, 2026. REUTERS/Violeta Santos Moura
 TPX IMAGES OF THE DAY