Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η στιγμή που βγάζουν ζωντανή μια γυναίκα από ερείπια ενός σπιτιού

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η στιγμή που βγάζουν ζωντανή μια γυναίκα από ερείπια ενός σπιτιού
Φωτογραφία Reuters

Ζωντανή ανασύρθηκε μια γυναίκα από τα ερείπια ενός σπιτιού στο Ρουμπίζνε της Ουκρανίας, το οποίο καταστράφηκε μετά από τους βομβαρδισμούς των δυνάμεων της Ρωσίας που συνεχίζουν το ανελέητο σφυροκόπημα στις ανατολικές περιοχές της χώρας.

Οι φωτογραφίες των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης της Ουκρανίας συγκλονίζουν, καθώς απεικονίζουν τη γυναίκα θαμμένη κάτω από ξύλα και πέτρες και, φυσικά, ταλαιπωρημένη, ενώ οι διασώστες προσπαθούν να την απελευθερώσουν από τα ερείπια.

Η γυναίκα, τελικά, ανασύρθηκε με ασφάλεια από τους διασώστες και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ενώ παράλληλα «βγήκαν από τα ερείπια» και άλλοι επτά άνθρωποι ενώ τραυματίστηκαν ακόμη πέντε από τη ρωσική αεροπορική επιδρομή, σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη, Σεργκί Γκαϊντέι.

Παράλληλα, συνεχίζεται το ανελέητο σφυροκόπημα των ρωσικών δυνάμεων στις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας, με βλήματα και πυραύλους να πέφτουν τακτικά στη βιομηχανική πόλη Σεβεροντόνετσκ, την ανατολικότερη πόλη που κρατούν ακόμα οι ουκρανικές δυνάμεις, σύμφωνα με τη DailyMail.

 

Στη Μαριούπολη, το δημοτικό συμβούλιο κατηγόρησε τους Ρώσους ότι δημιούργησαν κινητά κρεματόρια για να αφαιρέσουν τυχόν στοιχεία για πιθανά εγκλήματα πολέμου.

Οι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι ο αριθμός των νεκρών στην πόλη-λιμάνι ανέρχεται σε δεκάδες χιλιάδες, και το Κρεμλίνο προσπαθεί τώρα να «καλύψει τα ίχνη τους» μετά τη διεθνή καταδίκη για τις φρικτές σκηνές της Μπούτσα, όπου σωροί αμάχων συσσωρεύτηκαν και θάφτηκαν σε ομαδικούς τάφους.

«Μετά την εκτεταμένη διεθνή γενοκτονία στην Μπούτσα, η ανώτατη ηγεσία της Ρωσίας διέταξε την καταστροφή οποιωνδήποτε αποδεικτικών στοιχείων εγκλημάτων που διέπραξε ο στρατός της στη Μαριούπολη. Όλοι οι πιθανοί μάρτυρες των φρικαλεοτήτων των κατακτητών καταστρέφονται σε στρατόπεδα».

Φωτογραφίες: DSNS Ukraine

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις