Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Και άλλες εκρήξεις στη Λβιβ – Δεύτερο χτύπημα μέσα σε λίγες ώρες

Πόλεμος στην Ουκρανία: Και άλλες εκρήξεις στη Λβιβ – Δεύτερο χτύπημα μέσα σε λίγες ώρες

Ένα ακόμα χτύπημα στη Λβιβ καταγγέλλει ο δήμαρχος της πόλης, Andriy Sadovy, ο οποίος έγραψε στο Twitter πως σημειώθηκε «νέα επίθεση με ρουκέτες» στην πόλη του, η οποία προκάλεσε νέες εκρήξεις.

Αυτή αποτελεί τη δεύτερη επίθεση με ρουκέτες που σημειώνεται στην πόλη της δυτικής Ουκρανίας, κοντά στα σύνορα με την Πολωνία, μέσα σε λίγες ώρες. Νωρίτερα σήμερα Σάββατο (26.3.2022), πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίθεση με ρουκέτες στην πόλη.

Ο δήμαρχος έγραψε σε νέο tweet πως αρκετές υποδομές υπέστησαν σημαντικές ζημιές, ωστόσο δεν κινδύνεψαν κατοικίες. Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι αρμόδιες υπηρεσίες σπεύδουν στο σημείο για να σβήσουν τη φωτιά.

Παρακάτω θα δείτε τα πρώτα πλάνα από τις νέες εκρήξεις στη Λβιβ. Δεν επιβεβαιώνεται – για την ώρα – η αυθεντικότητά τους.

https://twitter.com/Worldsource24/status/1507772787276058624

Υπενθυμίζεται πως οι πρώτες εκρήξεις ακούστηκαν νωρίτερα σήμερα το απόγευμα, καθώς ρουκέτες έπληξαν ένα σημείο, στο οποίο βρίσκονταν υποδομές της πόλης αλλά και μια δεξαμενή πετρελαίου, για αυτό και σηκώθηκε πολύς μαύρος καπνός, ο οποίος κάλυψε την πόλη. Από την έκρηξη τραυματίστηκαν πέντε άνθρωποι.

Το Reuters αναφέρει ότι οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από τη Σεβαστούπολη στην Κριμαία. Ο Maksym Kozytskyy, κυβερνήτης της περιοχής Λβιβ, είπε ότι τα χτυπήματα έπληξαν μια αποθήκη καυσίμων και μια αμυντική εγκατάσταση.

Η δεύτερη επίθεση σημειώθηκε, την ώρα που ο Τζο Μπάιντεν δίνει μια «σημαντική», όπως τη χαρακτήρισε ο Λευκός Οίκος, ομιλία στη Βαρσοβία, κατά την επίσκεψή του στην Πολωνία και τη συνάντησή του τόσο με τον Πολωνό ομόλογό του, Αντρέι Ντούντα, όσο και με Ουκρανούς πρόσφυγες.

Η Λβιβ, μέχρι σήμερα ήταν μια αρκετά ασφαλής πόλη, στην οποία συγκεντρώνονταν χιλιάδες πρόσφυγες, θέλοντας να διαφύγουν από την Ουκρανία, καθώς βρίσκεται 60 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα με την Πολωνία. 

Σύμφωνα με τον Guardian, ο Αμερικανός πρόεδρος βρισκόταν στην περιοχή λίγο πάνω από τα σύνορα για να συναντήσει τα αμερικανικά στρατεύματα, λίγη ώρα πριν σημειωθούν οι πρώτες εκρήξεις.

Πολλοί συνδέουν την επίσκεψη Μπάιντεν στην Πολωνία με το σφυροκόπημα της Λβιβ και θεωρούν πως αποτελούν απάντηση του Βλαντιμίρ Πούτιν στον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος τον αποκάλεσε «χασάπη» ενώ στην ομιλία του τόνισε ότι «δεν μπορεί να παραμένει άλλο στην εξουσία».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις