Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέες εκρήξεις στη Λβιβ

Λετονία
Φωτογραφία Reuters

Νέες εκρήξεις ακούστηκαν στην πόλη Λβιβ, στα δυτικά της Ουκρανίας, αναφέρει το Reuters, το οποίο επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι κάνουν λόγο για εμφάνιση μαύρου καπνού.

Πράγματι, από βίντεο που κυκλοφορούν στα social media, μαύρος καπνός ανυψώνεται πίσω από έναν λόφο, ο οποίος φαίνεται να προκλήθηκε από τις εκρήξεις. Το παρακάτω βίντεο δημοσιεύθηκε από ανταποκριτή του Economist στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με αναφορές, λίγη ώρα πριν τις εκρήξεις, ο Τζο Μπάιντεν βρισκόταν σε πολωνική στρατιωτική βάση, η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, για να επισκεφθεί αμερικανικά στρατεύματα. Η Λβιβ βρίσκεται περίπου 60 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα Ουκρανίας – Πολωνίας.

«Πραγματοποιήθηκαν δύο επιδρομές με πυραύλους εντός των ορίων της πόλης Λβιβ», ανέφερε ο Κοζίτσκι σε μια διαδικτυακή ανάρτηση.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Kyiv Independent, πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν από τις εκρήξεις στη Λβιβ.

Σημειώνεται ότι στη συγκεκριμένη πόλη της Ουκρανίας έχουν καταφύγει πολλοί εκτοπισμένοι Ουκρανοί πολίτες ώστε να μπορέσουν να διαφύγουν από τη χώρα. Την έκρηξη επιβεβαίωσε ο δήμαρχος της πόλης, ο οποίος ανέφερε ότι οφείλεται από ρωσικό βομβαρδισμό.

Σύμφωνα με το Sky News, ο στόχος των βομβαρδισμών ήταν ένας πύργος τηλεπικοινωνιών. Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιογράφο του CNN, οι εκρήξεις ακούστηκαν λίγο έξω από το κέντρο της πόλης, εκεί όπου βρίσκεται ένας σιδηροδρομικός σταθμός που εξυπηρετεί επιβατηγά τραίνα. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο στόχος ήταν πράγματι ο πύργος αλλά τελικά οι βομβαρδισμοί χτύπησαν μια δεξαμενή πετρελαίου.

Τα πλήγματα στοχοθέτησαν μια συνοικία στο ανατολικό τμήμα της πόλης, το Λιτσάκιβσκι, χωρίς να είναι προς το παρόν γνωστό τι είδους κτίριο ή υποδομή επλήγη.

«Οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ένα κτίριο ή άλλες υποδομές επλήγησαν δεν έχουν επιβεβαιωθεί», συμπλήρωσε ο κυβερνήτης. Ένας κάτοικος της συνοικίας είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι σε κοντινή απόσταση υπήρχε μια αποθήκη καυσίμων.

Ο κυβερνήτης ανάρτησε στο Telegram ένα βίντεο με τον ίδιο να οδηγάει, λέγοντας πως επιστρέφει στο σημείο. «Όλα βρίσκονται υπό έλεγχο, θα ακολουθήσουν (νεότερες) πληροφορίες, παραμείνετε ήρεμοι», δηλώνει.

Εν τω μεταξύ στην Πολωνία πραγματοποιεί σήμερα Σάββατο (26.3.2022) επίσκεψη ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος συνάντησε τόσο τον Πολωνό ομόλογό του, Αντρέι Ντούντα, όσο και Ουκρανούς πρόσφυγες που έχουν φτάσει στη Βαρσοβία.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Guardian, ο Αμερικανός πρόεδρος βρισκόταν στην περιοχή λίγο πάνω από τα πολωνικά σύνορα για να συναντήσει τα αμερικανικά στρατεύματα. Οι εκρήξεις σημειώθηκαν περίπου 60-70 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα Ουκρανίας – Πολωνίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις