Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κρίσιμες ώρες για το Κίεβο – LIVE οι εξελίξεις

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κρίσιμες ώρες για το Κίεβο – LIVE οι εξελίξεις
Φωτογραφία αρχείου: Reuters

Μαίνεται αδιάκοπα ο πόλεμος στην Ουκρανία, με την κατάσταση να κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη -ειδικά για το Κίεβο- τις αμέσως επόμενες ώρες (σ.σ. δείτε αναλυτικά όλα όσα έχουν συμβεί ως τώρα εδώ).

Οι ρωσικές δυνάμεις του Βλαντιμίρ Πούτιν χτυπούν ανηλεώς πολλές πόλεις στην Ουκρανία, με μια νέα συμφωνία για κατάπαυση πυρός να σφραγίζεται νωρίτερα για την Μαριούπολη.

Στην ουκρανική πρωτεύουσα στρατιώτες ενίσχυσαν την άμυνα γύρω από την πόλη, σκάβοντας χαρακώματα, κλείνοντας δρόμους και επικοινωνώντας με μονάδες πολιτικής άμυνας σε μια προσπάθεια να μην «πέσει» το Κίεβο, ενώ η πόλη Ιρπίν -μια «ανάσα» από την πόλη- έζησε νωρίτερα εφιαλτικές στιγμής (σ.σ. δείτε τις συγκλονιστικές εικόνες εδώ).

Πόλεμος στην Ουκρανία: Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις

Ασύλληπτες εικόνες στο Ιρπίν!

Ξεκληρίστηκε οικογένεια νωρίτερα στο Ιρπίν, με τη νέα κατάπαυση πυρός να έχει ξεκινήσει στην Μαριούπολη, αλλά την ανθρωπιστική τραγωδία στη χώρα να συνεχίζεται.

Οι αναφορές μιλούν για… κακήν – κακώς εκκένωση της πόλης Ιρπίν, ενώ συνεχίζεται η εκκένωση και στην Μαριούπολη. Την ίδια στιγμή ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι καταγγέλλει πως οι Ρώσοι ετοιμάζονται για βομβαρδισμό της Οδησσού.

Ειδικά στην πόλη Ιρπίν, η κατάσταση ήταν εφιαλτική. Άμαχοι, μεταξύ τους γυναίκες και παιδιά, τρέχουν να σωθούν την ώρα που οβίδες πέφτουν στην περιοχή (σ.σ. δείτε εδώ το αναλυτικό ρεπορτάζ).

Συνεχής βομβαρδισμός, με αμάχους και δημοσιογράφους να ζουν σκηνές τρόμου…

Δείτε τις συγκλονιστικές εικόνες της ΕΡΤ από το Ιρπίν

Φωτογραφίες αρχείου: Intime.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις