Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ξεκληρίστηκε οικογένεια από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στην Λβιβ

Τέσσερα μέλη της ίδιας οικογένειας έχασαν τη ζωή τους σήμερα από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στο Λβιβ, στη δυτική Ουκρανία και ο μόνος που επέζησε είναι ο πατέρας, ανακοίνωσαν οι ουκρανικές αρχές. Από την επίθεση αυτή σκοτώθηκαν συνολικά επτά άνθρωποι και περισσότεροι από 30 τραυματίστηκαν.

«Μόνο ο άνδρας (που εικονίζεται) σε αυτή τη φωτογραφία επέζησε από τη σημερινή επίθεση. Η σύζυγός του Εβγκενία και οι τρεις κόρες τους, Γιαρίνα, Νταρίνα και Εμιλία, σκοτώθηκαν μέσα στο σπίτι τους», ανέφερε ο δήμαρχος του Λβιβ Άντριι Σαντόβι, σε ανάρτησή του στο Telegram.

Το μήνυμα συνοδευόταν από μια φωτογραφία όπου εικονίζεται η πενταμελής οικογένεια: χαμογελαστοί, κρατώντας στα χέρια ηλιοτρόπια, με τον πατέρα, τον Γιαροσλάβ Μπαζίλεβιτς ανάμεσα στη σύζυγό του και τις τρεις κόρες τους, ηλικίας 21, 18 και 7 ετών.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο η Γιαρίνα, η μεγαλύτερη κόρη, εργαζόταν στο δημαρχείο. «Η Ρωσία σκοτώνει τους Ουκρανούς με τις οικογένειές τους», κατήγγειλε.

 

Πολλοί Ουκρανοί αξιωματούχοι αντέδρασαν με οργή στην είδηση του χαμού της οικογένειας και κάλεσαν τους Δυτικούς συμμάχους της χώρας να τους παράσχουν περισσότερη βοήθεια. «Πόσες άλλες οικογένειες θα σκοτωθούν μέχρι να αποκτήσει η Ουκρανία όλα τα μέσα και όλες τις αποφάσεις που απαιτούνται για να καταστρέψει τη ρωσική πολεμική μηχανή;» διερωτήθηκε το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ.

«Η Ρωσία σκοτώνει ουκρανικές οικογένειες, τα παιδιά μας, το μέλλον μας» τόνισε το υπουργείο Άμυνας, τονίζοντας ότι «ο ρωσικός τρόμος πρέπει να σταματήσει από τα σύγχρονα αντιαεροπορικά αμυντικά συστήματα».

Εδώ και μήνες το Κίεβο ζητά συνεχώς νέα μέσα για να προστατεύσει τις ουκρανικές πόλεις από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς και να του επιτραπεί να χρησιμοποιεί εντός του ρωσικού εδάφους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς. Πολλές δυτικές χώρες, μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ, αρνούνται να επιτρέψουν τέτοια πλήγματα, καθώς φοβούνται μια κλιμάκωση του πολέμου με τη Ρωσία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αυτοκτόνησε η Βιρτζίνια Τζουφρέ – Είχε κατηγορήσει τον Επστάιν και τον πρίγκιπα Άντριου για βιασμό
Τον Αύγουστο του 2021, η Βιρτζίνια Τζουφρέ μήνυσε τον πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση όταν εκείνη ήταν 17 ετών και είχε πέσει στα δίχτυα του κυκλώματος του Έπσταϊν
Η Βιρτζίνια Τζούφρε
Ο πλανήτης ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει τον Πάπα Φραγκίσκο - Το σφράγισμα του φέρετρου και η πορεία προς την ταφή
Ο τάφος του Πάπα Φραγκίσκου θα είναι λιτός, όπως εκείνος το είχε ζητήσει, από μάρμαρο Λιγυρίας (επαρχία της βόρειας Ιταλίας), από τη γη της καταγωγής των παππούδων του
Πάπας Φραγκίσκος στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου