Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κυρώσεις της ΕΕ για τα «τυφλά» χτυπήματα της Ρωσίας με ιρανικά drones

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κυρώσεις της ΕΕ για τα «τυφλά» χτυπήματα της Ρωσίας με ιρανικά drones
Reuters

Κυρώσεις της ΕΕ για τη χρήση από τη Ρωσία στον πόλεμο στην Ουκρανία ιρανικών drones (μη επανδρωμένα αεροσκάφη). Οι Βρυξέλλες αποφάσισαν σε πρώτη φάση να «παγώσουν» τα περιουσιακά στοιχεία τριών ατόμων και μίας οντότητας.

Οκτώ μήνες από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία και η Ρωσία εξαπολύει «τυφλά» χτυπήματα με drones που έχει προμηθευτεί από το Ιράν. Την Πέμπτη (20.10.2022), η ΕΕ ανακοίνωσε κυρώσεις σε πρόσωπα και οντότητες που εμπλέκονται σε αυτές τις επιθέσεις.

Οι κυρώσεις αφορούν τρία πρόσωπα και μία οντότητα, που σχετίζονται με τα ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη τα οποία «χτύπησαν» την Ουκρανία. Ειδικότερα, όπως αναφέρει η τσεχική προεδρία με ανάρτησή της στο Twitter, «οι πρέσβεις της ΕΕ συμφώνησαν σε μέτρα κατά οντοτήτων που προμηθεύουν ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που έπληξαν την Ουκρανία.

Τα κράτη της ΕΕ αποφάσισαν να παγώσουν τα περιουσιακά στοιχεία τριών ατόμων και μίας οντότητας που ευθύνονται για τις παραδόσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Η ΕΕ είναι επίσης έτοιμη να επεκτείνει τις κυρώσεις σε τέσσερις ακόμη ιρανικές οντότητες που ήδη περιλαμβάνονταν σε προηγούμενο κατάλογο κυρώσεων».

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις