Κυριακή, 19 Μαΐ
26oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Λετονός ευρωβουλευτής έβρισε την αντιπροσωπεία της Ρωσίας στον ΟΗΕ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Λετονός ευρωβουλευτής έβρισε την αντιπροσωπεία της Ρωσίας στον ΟΗΕ

Ένας Λετονός ευρωβουλευτής ήταν τόσο εξοργισμένος που ο ΟΗΕ κάλεσε εκπρόσωπο της Ρωσίας να παρακολουθήσει τη συνέλευση του Συμβουλίου Ασφαλείας και χρησιμοποίησε τη διάσημη φράση που είπαν Ουκρανοί στρατιώτες σε ρωσικό πολεμικό πλοίο στο Φιδονήσι: «Άντε γ@@@@@!».

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από την ημέρα που ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία και ο Λετονός ευρωβουλευτής Ρίχαρντ Κολς (Rihard Kols) δήλωσε ότι ήταν «ντροπή» που οι εκπρόσωποι του Βλαντιμίρ Πούτιν και της Ρωσίας μπόρεσαν να παρευρεθούν στη συνέλευση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στη Βιέννη.

Ο ευρωβουλευτής συνέχισε, εμφανώς θυμωμένος και εξοργισμένος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, τις βολές κατά της Ρωσίας, κατηγορώντας τους ότι είναι εγκληματίες πολέμου ενώ χαρακτήρισε «αίσχος» το γεγονός ότι βρίσκονται στην ίδια αίθουσα του ΟΗΕ με τα υπόλοιπα κράτη «σαν να μην συμβαίνει τίποτα».

Σε βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, ο Λετονός ευρωβουλευτής ακούγεται να λέει πως «λέμε ότι υποστηρίζουμε και τιμούμε τις αρχές και τις αξίες μας, όμως τελικά δεν το κάνουμε. Αν κάποιος με ρωτούσε ποιος είναι ο εγκληματίας εδώ μέσα, θα του έδειχνα τα έδρανα της ρωσικής αντιπροσωπείας».

«Είναι ντροπιαστικό ότι αυτή η αντιπροσωπεία είναι εδώ. Ιδιαίτερα μια αντιπροσωπεία που αποτελείται από μέλη που βρίσκονται υπό κυρώσεις στη Ρωσία, άτομα που ψήφισαν για την προσάρτηση περιοχών της Ουκρανίας. Θα μεταφέρω ένα μήνυμα στη ρωσική αντιπροσωπεία: “Ρωσικό πολεμικό πλοίο, άντε γ@@@@@!».

Είναι το ίδιο μήνυμα που έστειλαν οι Ουκρανοί στρατιώτες που παγιδεύτηκαν στο Φιδονήσι του Εύξεινου Πόντου από τα μέλη των ρωσικού πολεμικού ναυτικού, απαντώντας στο αίτημα των Ρώσων στρατιωτών να παραδοθούν. Τελικά, παρέμεινε ως ένα μήνυμα αντίστασης κατά της Ρωσίας στον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία.

Η συγκεκριμένη συνέλευση του ΟΗΕ ήταν ιδιαίτερα επεισοδιακή. Ο εκπρόσωπος της Ρωσίας, Βασίλι Νεμπέζνια, διέκοψε την ενός λεπτού σιγή που ζήτησε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών να τηρηθεί για τα θύματα του πολέμου της Ουκρανίας, σε μια ακραία κίνηση έλλειψης σεβασμού.

Με πληροφορίες από Mirror

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις