Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μπλόκο των γαλλικών αρχών σε ρωσικό πλοίο στη Μάγχη

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι αρχές στη Γαλλία σταμάτησαν ένα εμπορικό πλοίο που μετέφερε οχήματα στην Αγία Πετρούπολη και που υπήρχαν υποψίες ότι ανήκει σε ρωσική εταιρεία που είναι αντιμέτωπη με τις κυρώσεις της ΕΕ για την εισβολή στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και το Reuters ένα σκάφος των τελωνειακών αρχών, με τη στήριξη ενός ταχύπλοου του λιμενικού και ενός περιπολικού σκάφους του πολεμικού ναυτικού, συνόδευσαν το φορτηγό πλοίο Baltic Leader, που είχε αποπλεύσει από τη Ρουέν με ρωσική σημαία, προς το λιμάνι της Βουλώνης, διευκρίνισε η Βερονίκ Μανίν, αξιωματικός επικοινωνίας των περιφερειακών λιμενικών αρχών.

Για το πλοίο μήκους 127 μέτρων «υπάρχουν σοβαρές υποψίες ότι συνδέεται με ρωσικά συμφέροντα τα οποία στοχεύονται με κυρώσεις», διευκρίνισε η ίδια πηγή, υπογραμμίζοντας πως αυτό το μέτρο, που αποτελεί μια ένδειξη «αποφασιστικότητας», είναι «σπάνιο» σε αυτήν την περιοχή. Σύμφωνα με την αξιωματικό, έλεγχοι διεξάγονται από τις τελωνειακές αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σάλος στη Βρετανία: Εξετάζεται η αποφυλάκιση κατά συρροή βιαστή που έλεγε ότι «τιμωρούσε» γυναίκες επειδή κυκλοφορούσαν τη νύχτα
Ο Σάνι Ισλάμ, που καταδικάστηκε για επτά βιασμούς, απαγωγή και σεξουαλική επίθεση, μπορεί να αφεθεί ελεύθερος τον Σεπτέμβριο, ενώ η απόφαση να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών η ακρόαση αποφυλάκισής του προκαλεί οργή στα θύματα
Βρετανία, βιαστής