Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκροί έξι Έλληνες σε Σαρτανά και Μπουχάς

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκροί έξι Έλληνες σε Σαρτανά και Μπουχάς
Πλάνo του OPEN

Κατά τη σημερινή, τρίτη ημέρα του πολέμου στην Ουκρανία, ήρθε η τραγική είδηση για τον χαμό έξι Ελλήνων στα ανατολικά της χώρας. 

Δύο ομογενείς σκοτώθηκαν στην περιοχή Σαρτανά, όπου υπάρχουν και έξι τραυματίες, ενώ άλλοι τέσσερις Έλληνες έχασαν τη ζωή τους στο Μπουχάς.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, ανέφερε στην ΕΡΤ ότι οι ομογενείς στο Σαρτανά σκοτώθηκαν από βομβαρδισμό πολεμικών αεροσκαφών.

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΡΤΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΕΣ

Δείτε εικόνες από το Μπουχάς

«Ο θάνατος ομογενών μας, προκαλεί θλίψη και οργή για αυτή την απαράδεκτη πράξη ρωσικής επίθεσης σε αμάχους» αναφέρει στο μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και συνεχίζει: «Συλλυπητήρια στους οικείους τους. Το Ελληνικό Προξενείο στη Μαριούπολη παραμένει ανοιχτό για την παροχή βοήθειας».

«Ήδη θρηνούμε θύματα, υπάρχουν και θύματα ομογενείς, δυστυχώς, αλλά και θύματα από τον ουκρανικό λαό, γιατί οι άνθρωποι είναι παντού και η απώλεια της ανθρώπινης ζωής είναι εξίσου σημαντική όποιον κι αν αφορά. Ειλικρινά εύχομαι, όπως φαντάζομαι όλοι μας, να επικρατήσει σύντομα η λογική εκεί που πρέπει και να έχουμε μία καλύτερη εξέλιξη σε αυτό το γεγονός, σ’ αυτήν την κρίση, η οποία κινδυνεύει να γυρίσει τον κόσμο, την ανθρωπότητα, όχι μόνο την Ευρώπη, δεκαετίες πίσω», δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, από το Λιτόχωρο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις