Δευτέρα, 6 Μαΐ
24oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο ουκρανικός στρατός έχει ανακαταλάβει 204 τ. χλμ. στο νότο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο ουκρανικός στρατός έχει ανακαταλάβει 204 τ. χλμ. στο νότο

Σχεδόν 15 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης ανακατέλαβαν οι δυνάμεις της Ουκρανίας από τα στρατεύματα της Ρωσίας στα ανατολικά και τα νότια την περασμένη εβδομάδα στη διάρκεια της αντεπίθεσής τους, δήλωσε σήμερα η υφυπουργός Άμυνας Χάνα Μαλιάρ.

Οι δυνάμεις του Κιέβου έχουν τώρα ανακαταλάβει από τη Ρωσία 204,7 τετραγωνικά χιλιόμετρα στον νότο από τότε που άρχισαν να ασκούν μεγάλες πιέσεις εναντίον των ρωσικών δυνάμεων στις αρχές του περασμένου μήνα, δήλωσε η υφυπουργός της Ουκρανίας, Μαλιάρ στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

Η Μαλιάρ δήλωσε ότι τα στρατεύματα του Κιέβου ανακατέλαβαν 2 τετραγων. χιλιόμετρα την περασμένη εβδομάδα στο μέτωπο του Μπαχμούτ, ανεβάζοντας το σύνολο των εδαφών που έχουν ανακαταληφθεί εκεί στα 37 τετραγ. χλμ από τότε που ξεκίνησε η αντεπίθεση.

Στον νότο, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις προσπαθούν να προχωρήσουν προς τις πόλεις Μπερντιάνσκ και Μελιτόπολη, η ίδια δήλωσε ότι τα στρατεύματα του Κιέβου ανακατέλαβαν 12,6 τετραγ. χλμ την περασμένη εβδομάδα.

Τα ρωσικά στρατεύματα προσπάθησαν να επιτεθούν σε δύο βόρεια μέτωπα κοντά στο Κουπιάνσκ και το Λιμάν, αλλά δεν κατάφεραν να τα διασπάσουν, δήλωσε η Μαλιάρ.

«Οι δυνάμεις άμυνάς μας συγκρατούν με σθένος τα στρατεύματα του εχθρού», δήλωσε.

Το Reuters δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα τις εξελίξεις στο πεδίο των μαχών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις