Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα μιλήσει στην έκτακτη σύγκληση των G7 μέσω τηλεδιάσκεψης

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα μιλήσει στην έκτακτη σύγκληση των G7 μέσω τηλεδιάσκεψης

Έκτακτη σύγκληση αποφάσισαν οι χώρες της G7 μετά τον βομβαρδισμό της Ρωσίας σε πολλές ουκρανικές πόλεις τη Δευτέρα (10.10). Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα μιλήσει στους ηγέτες των χωρών μέσω τηλεδιάσκεψης, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

Σημειώνεται πως ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς διαβεβαίωσε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι για «την αλληλεγγύη της Γερμανίας και των άλλων χωρών της G7», επεσήμανε ο Στέφεν Χέμπεστραϊτ. Η τηλεδιάσκεψη της G7 θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις 15:00 ώρα Ελλάδας.

«Η Γερμανία θα κάνει τα πάντα προκειμένου να κινητοποιήσει επιπλέον βοήθεια και κυρίως για να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση και την αποκατάσταση των πολιτικών υποδομών που υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν, όπως το δίκτυο ηλεκτροδότησης και παροχής ζεστού νερού», συνέχισε ο Χέμπεστραϊτ.

«Συμφώνησα με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς της Γερμανίας, που έχει την προεδρία της G7, για μια έκτακτη συνεδρίαση της Ομάδας», επεσήμανε ο Ζελένσκι στο Twitter.

«Η ομιλία μου είναι προγραμματισμένη, σε αυτή θα μιλήσω για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Επίσης συζητήσαμε το θέμα της αύξησης της πίεσης προς τη Ρωσική Ομοσπονδία και την παροχή βοήθειας για την αποκατάσταση των (ουκρανικών) υποδομών που έχουν υποστεί ζημιές», πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Η Ρωσία εξαπέλυσε το πρωί της Δευτέρας βομβαρδισμούς πρωτόγνωρου εύρους εναντίον της Ουκρανίας. Στο Κίεβο, που επλήγη για πρώτη φορά από τις 26 Ιουνίου, τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία.

Τα πλήγματα σημειώθηκαν μετά τη μερική καταστροφή της γέφυρας που συνδέει την Κριμαία, την οποία προσάρτησε η Μόσχα το 2014, με το ρωσικό έδαφος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις