Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ελβετικές τράπεζες δίνουν ωριαίες αναφορές για τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία που έχουν «παγώσει»

Οι ελβετικές τράπεζες παρέχουν επικαιροποιημένα στοιχεία κάθε ώρα σχετικά με την πρόοδο στην εφαρμογή των κυρώσεων εναντίον Ρώσων και ρωσικών εταιρειών, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας Γκι Παρμελέν και η κυβέρνηση σκοπεύει να ανακοινώσει σύντομα το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων που έχουν «παγώσει».

Η Ελβετία υιοθέτησε τις κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση σε βάρος Ρώσων και ρωσικών εταιρειών, σε μια σαφή παρέκκλιση από την παραδοσιακή ουδετερότητά της, δίνοντας εντολή για το «πάγωμα» περιουσιακών στοιχείων ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Κάθε ώρα λαμβάνουμε πολλές αναφορές από τράπεζες, χρηματοπιστωτικούς μεσάζοντες, ασφαλιστικές εταιρείες και θέλουμε να ενημερώσουμε πολύ σύντομα», είπε στο Παρμελέν στο ραδιοφωνικό δίκτυο SRF, προσθέτοντας πως είναι «νωρίς» να πει το ακριβές ύψος των περιουσιακών στοιχείων που έχει μέχρι στιγμής «παγώσει».

Οι Ρώσοι είχαν σχεδόν 10,4 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα στην Ελβετία το 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Τράπεζας της χώρας.

Ερωτηθείς εάν με την επιβολή κυρώσεων η Ελβετία έχασε την πολιτική ουδετερότητά της, ο υπουργός Οικονομίας της χώρας απάντησε:

«Παραμένουμε ουδέτεροι».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέες φωτογραφίες από τη συνάντηση του Τραμπ με Ζελένσκι και Ευρωπαίους ηγέτες – «Σαν δάσκαλος και μαθητές»
Στα νέα καρέ φαίνεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ να κάθεται στην προεδρική καρέκλα και απέναντί του να έχει τους Ευρωπαίους ηγέτες και τον πρόεδρο της Ουκρανίας, που είναι ο ένας δίπλα στον άλλον
Ντόναλντ Τραμπ / Τζόρτζια Μελόνι / Φρίντιρχ Μερτς / Εμανουέλ Μακρόν / Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Financial Times: Η πρόταση Ζελένσκι στον Τραμπ για αγορά αμερικανικών όπλων με 100 δισ. δολάρια και οι κόκκινες γραμμές
Το έγγραφο δεν αναφέρει ποια ακριβώς όπλα ζητά να προμηθευτεί η Ουκρανία, αλλά το Κίεβο έχει ξεκαθαρίσει ότι επιθυμεί τουλάχιστον 10 συστήματα αεράμυνας Patriot αμερικανικής κατασκευής για την προστασία πόλεων και κρίσιμων υποδομών
Ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο
«Μπορεί ο Ζελένσκι να εμπιστευτεί τον Τραμπ; Η μοίρα της Ουκρανίας εξαρτάται από την απάντηση» – Ανάλυση των NYT
«Είναι μεγάλο ρίσκο για έναν ηγέτη σε καιρό πολέμου όπως ο Ζελένσκι, ειδικά με τη χώρα του να βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία εδώ και 3,5 χρόνια» τονίζει η αμερικανική εφημερίδα
Χειραψία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο