Σάββατο, 27 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ΗΠΑ ανέλαβαν την εκπαίδευση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ΗΠΑ ανέλαβαν την εκπαίδευση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Την εκπαίδευση των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας ανέλαβαν οι ΗΠΑ σε αμερικανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Γερμανία, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου, Τζον Κίρμπι, στην ενημέρωσή τους προς τους δημοσιογράφους.

Πρόκειται για πρόσθετη εκπαίδευση των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας από τις ΗΠΑ, η οποία «βασίζεται στην αρχική εκπαίδευση πυροβολικού που έχουν ήδη λάβει οι δυνάμεις της Ουκρανίας αλλού, και περιλαμβάνει εκπαίδευση στα συστήματα ραντάρ και τεθωρακισμένα οχήματα που ανακοινώθηκαν πρόσφατα ως μέρος των πακέτων βοήθειας για την ασφάλεια».

Μάλιστα, ο Τζον Κίρμπι αποκάλυψε ότι η Γερμανία είναι μια από τις «περίπου τρεις» τοποθεσίες που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ για την εκπαίδευση των Ουκρανών εκτός της χώρας τους αλλά δεν αποκάλυψε τους άλλους.

Είπε, επίσης, ότι «το μεγαλύτερο μέρος της εκπαίδευσης» θα διεξαχθεί από την Εθνοφρουρά της Φλόριντα, η οποία εκπαίδευε Ουκρανούς πριν επανατοποθετηθούν έξω από την Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο πριν από τη ρωσική εισβολή.

«Η πρόσφατη επανένωση τώρα αυτών των μελών της Εθνοφρουράς της Φλόριντα με τους Ουκρανούς συναδέλφους τους, μας λένε, ήταν μια συναισθηματική συνάντηση, δεδομένων των ισχυρών δεσμών που δημιουργήθηκαν καθώς ζούσαν και εργάζονταν μαζί πριν χωρίσουν προσωρινά τους δρόμους τους τον Φεβρουάριο», είπε ο Kirby.

Με πληροφορίες από CNN

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις