Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ΗΠΑ θα παίρνουν την περιουσία από Ρώσους και θα την κάνουν ενίσχυση για το Κίεβο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κατευθείαν στην Ουκρανία ως ενίσχυση θα πηγαίνουν τα περιουσιακά στοιχεία των Ρώσων ολιγαρχών που ρευστοποιούνται στις ΗΠΑ.

Ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία, ο Τσακ Σούμερ, δήλωσε χθες Κυριακή ότι θα κινητοποιηθεί κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης του προέδρου Τζο Μπάιντεν για να προστεθούν διατάξεις στο πακέτο βοήθειας ύψους 33 δισ. δολαρίων στην Ουκρανία, προκειμένου οι αρχές των ΗΠΑ να μπορούν να προχωρούν σε κατασχέσεις πόρων ρώσων ολιγαρχών, να τους ρευστοποιούν και να στέλνουν τα έσοδα απευθείας στο Κίεβο.

«Η Ουκρανία χρειάζεται κάθε βοήθεια που μπορεί να λάβει και, ταυτόχρονα, εμείς χρειαζόμαστε όλους τους πόρους που μπορούμε να συγκεντρώσουμε για να δώσουμε στην Ουκρανία τη βοήθεια που χρειάζεται», ανέφερε ο Σούμερ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης δημοσιογράφων στη Νέα Υόρκη.

Την περασμένη Πέμπτη, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν ζήτησε από το Κογκρέσο να εγκρίνει πακέτο βοήθειας στο Κίεβο ύψους 33 δισ. δολαρίων. Πρόκειται για μεγάλη αύξηση της αμερικανικής χρηματοδότησης στην Ουκρανία, δύο μήνες και πλέον αφότου εισέβαλε στη χώρα αυτή η Ρωσία.

Η κυβέρνησή του ζήτησε επίσης από το Κογκρέσο να συμπεριλάβει στο πακέτο αυτό διατάξεις με τις οποίες θα μπορέσει να προχωρά στην κατάσχεση περισσότερων πόρων, τη ρευστοποίησή τους και την αποστολή των εσόδων στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον Σούμερ, οι διατάξεις που θα προστεθούν θα επισπεύδουν τις διαδικασίες κατάσχεσης ιδιοκτησιακών στοιχείων ρώσων ολιγαρχών στις ΗΠΑ, καθώς και τις δικαστικές διαδικασίες, όπως ζήτησε ο Λευκός Οίκος.

Θα μετατρέψουν επίσης σε ποινικό αδίκημα την κατοχή πόρων που αποκτήθηκαν μέσω «διεφθαρμένων δοσοληψιών» με τη ρωσική κυβέρνηση, πρόσθεσε.

«Είναι καιρός να λογοδοτήσουν»

«Είναι καιρός οι Ρώσοι ολιγάρχες στους οποίους επιβάλλουμε κυρώσεις να λογοδοτήσουν για τον πλούτο που απέκτησαν παράνομα», δήλωσε ο Σούμερ.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ήδη έστειλε σινιάλο υποστήριξης στο σχέδιο της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν να βάλει στο στόχαστρο Ρώσους ολιγάρχες που ωφελούνται από τη σχέση τους με τον Βλαντιμίρ Πούτιν εγκρίνοντας μη δεσμευτικό ψήφισμα την περασμένη Τετάρτη.

Το πακέτο των 33 δισ. δολαρίων, το οποίο μέλη του Κογκρέσου λένε πως θέλουν να εγκριθεί το ταχύτερο δυνατό, περιλαμβάνει ποσό 20 δισ. για όπλα, πυρομαχικά και άλλη στρατιωτική βοήθεια. Το υπόλοιπο κονδύλι περιλαμβάνει οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια για την Ουκρανία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ ήθελε τον παλαιστή του ΜΜΑ, Ντέινα Γουάιτ, για εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου – «Σε παρακαλώ, δέξου»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι πρότεινε τη θέση στον διευθυντή του χώρου των μικτών πολεμικών τεχνών και «βίαιο μαχητή», ο οποίος ωστόσο απέρριψε την πρόταση
Dana White και Donald Trump
Σφοδρή επίθεση Νετανιάχου κατά των αραβικών κομμάτων - «Το ενδεχόμενο συμμαχίας με ισλαμιστές θα διαλύσει το Ισραήλ»
Μετά τις βουλευτικές εκλογές της 27ης Οκτωβρίου, ο Ισραηλινός πρόεδρος, Ισαάκ Χέρτζογκ αναμένεται να ανακοινώσει σε ποιον θα δώσει διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
«Πυρά» Τραμπ κατά Δημοκρατικών: «Απειλούν και εκβιάζουν Ρεπουμπλικανούς με μομφή, διατάζω την διερεύνηση της εγκληματικής πράξης, αμέσως!»
«Πρόκειται για εκβιασμό και πρέπει να λογοδοτήσουν, απειλούν τους δωρητές μας με φυλάκιση και πολλές άλλες μορφές τιμωρίας, μόνο και μόνο επειδή τυχαίνει να είναι Ρεπουμπλικάνοι» γράφει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Donald Trump σε Halloween πάρτι που διοργάνωσε στο Mar-a-Lago της Φλόριντα στις 31 Οκτωβρίου 2026 7
Ίλζε Άιγκνερ: Η πρόεδρος της Βουλής της Βαυαρίας που θέλει να γίνει πρόεδρος της Γερμανίας – Ήταν εργάτρια και δεν έχει απολυτήριο Λυκείου
Είναι καθολική στο θρήσκευμα, δεν έχει παντρευτεί και δεν έχει παιδιά. Παρότι δεν έχει πτυχίο πανεπιστημίου, ούτε απολυτήριο λυκείου, κατάφερε να διαγράψει μια σημαντική πολιτική διαδρομή
Η Ίλσε Άιγκνερ 11
Ο Αντόνιο Ταγιάνι στο στόχαστρο φιλορώσων χάκερ – Στο dark web προσωπικά δεδομένα του ίδιου και της οικογένειάς του
Υπογράμμισε ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να τον εκφοβίσει, ότι θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις με τις σύμμαχες χώρες  και ότι η επίθεση σε βάρος του οφείλεται στην θέση της Ιταλίας στο ουκρανικό
Αντόνιο Ταγιάνι