Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι μισθοφόροι της Wagner θέλουν να στρατολογήσουν 30.000 νέους μαχητές

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την στρατολόγηση περίπου 30.000 νέων μαχητών επιδιώκει η ρωσική οργάνωση μισθοφόρων της Wagner, καθώς όπως αναφέρει ο ιδρυτής της, Γεβγκένι Πριγκόζιν καθημερινά προσλαμβάνουν εκατοντάδες μαχητές σε όλη τη Ρωσία.

Ο Πριγκόζιν δήλωσε σε ηχητικό του μήνυμα στο Telegram πως μέχρι τα μέσα Μαΐου σχεδιάζει να στρατολογήσει περίπου 30.000 μαχητές, ενώ την περασμένη εβδομάδα είπε ότι έχουν ανοίξει κέντρα στρατολόγησης της Wagner σε 42 ρωσικές πόλεις. Ο ίδιος πρόσθεσε σήμερα ότι αυτά προσλαμβάνουν καθημερινώς 500 με 800 άτομα κατά μέσο όρο.

Ο Πριγκόζιν δεν έδωσε αποδεικτικά στοιχεία για να υποστηρίξει τους αριθμούς αυτούς, τους οποίους το Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει.

Οι άνδρες της οργάνωσης υπέστησαν βαριές απώλειες, ενώ ηγούνταν των ρωσικών προσπαθειών να καταλάβουν την πόλη Μπαχμούτ της Ουκρανίας που αντιστέκεται από το περασμένο καλοκαίρι στην – μεγαλύτερης διάρκειας και πλέον αιματηρής – μάχη στον πόλεμο που έχει εξαπολύσει η Ρωσία.

Τον Ιανουάριο οι ΗΠΑ εκτίμησαν ότι η Wagner διαθέτει περίπου 50.000 μαχητές στην Ουκρανία, ανάμεσά τους και 40.000 κατάδικους τους οποίους ο Πριγκόζιν στρατολόγησε από τις ρωσικές φυλακές με την υπόσχεση ότι θα τους απονεμηθεί χάρη αν επιζήσουν έξι μήνες.

Ουκρανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι περίπου 30.000 μαχητές της οργάνωσης έχουν λιποτακτήσει, έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί – ένας αριθμός που δεν μπορεί να διακριβωθεί με ανεξάρτητο τρόπο.

Ο Πριγκόζιν λέει ότι η στρατολόγηση πάει καλύτερα από το αναμενόμενο και ότι οι εθελοντές είναι σε καλύτερη φυσική κατάσταση σε σχέση με τους κρατούμενους που είχαν καταταγεί παλαιότερα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Όλοι επωφελούνται» από την επιστροφή μου στην εξουσία λέει ο Τραμπ που κέρδισε 1,2 δισεκατομμύριο δολάρια από κρυπτονομίσματα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, πρώην επιχειρηματίας των ακινήτων, κατηγορείται συχνά για συγκρούσεις συμφερόντων, ιδίως επειδή επένδυσε στα ψηφιακά νομίσματα
REUTERS
Ποινή φυλάκισης 10 μηνών με αναστολή στην Ιζαμπέλ Ατζανί - Κρίθηκε ένοχη για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα
Η 71χρονη ηθοποιός, δύο φορές υποψήφια για Όσκαρ κρίθηκε ένοχη για εικονική δήλωση κατοικίας στην Πορτογαλία το 2016 και το 2017, για απόκρυψη ενός δανείου το 2013 και για μεταφορά ενός ποσού στις ΗΠΑ το 2014
Ιζαμπέλ Ατζανί
Αμβέρσα: Από το ισόγειο ξεκίνησε η φωτιά στην πολυκατοικία που στοίχισε τη ζωή σε 6 ανθρώπους – Ερευνάται τεχνική βλάβη
Διασώστες κατεβάζουν με σχοινιά τους ενοίκους - Πάνω από 200 άνθρωποι στο κτίριο - «Κλειστήκαμε στο διαμέρισμα και περιμέναμε στο μπαλκόνι» λέει ένοικος
Αμβέρσα