Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι «ισοπέδωσαν» την πόλη Μποροντιάνκα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία με τους Ρώσους για άλλη μια νύχτα να εξαπολύουν σφοδρές επιθέσεις.

Η Μαριούπολη βρίσκεται στο στόχαστρο με τους βομβαρδισμούς να μην έχουν τέλος, καθώς θεωρείται στρατηγικής σημασίας πόλη.

Σύμφωνα με τον Ολεκσέι Κουλέμπα, επικεφαλής της Περιφερειακής Κρατικής Διοίκησης του Κιέβου, η πόλη Μποροντιάνκα, βορειοδυτικά του Κιέβου έχει «καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς».

«Δεν υπάρχει νερό και ηλεκτρικό ρεύμα εκεί… Δεν υπάρχει Μποροντιάνκα. Έχει καταστραφεί σχεδόν ολοκληρωτικά. Το κέντρο της πόλης είναι απλά φρικιαστικό. Η Μποροντιάνκα βρίσκεται υπό την επιρροή των ρωσικών στρατευμάτων- ελέγχουν αυτόν τον οικισμό», τόνισε χαρακτηριστικά όπως αναφέρει το CNN.

Επίθεση δέχεται και η περιοχή Μικολάιβ, λιμάνι στρατηγικής σημασίας που θέλουν να καταλάβουν οι Ρώσοι καθώς τους οδηγεί κατευθείαν στην Οδησσό. Σε ασφυκτικό κλοιό συνεχίζει να βρίσκεται και το Κίεβο.

Η Σούμι και η Λεμπεντίν, στη βορειοανατολική Ουκρανία, συνεχίζουν να υφίστανται ρωσικές επιθέσεις, ανακοίνωσε ο Ντμίτρο Σιβίτσκι, επικεφαλής των αρχών στην περιφέρεια Σούμι, μέσω Telegram.

Ρωσικά αεροσκάφη κατέστρεψαν αποθήκη με τρόφιμα και υλικά κατασκευών, καθώς κι έναν χώρο στάθμευσης χθες Σάββατο, ενώ εργοστάσιο που παράγει ηλεκτρισμό και εγγυάται τη θέρμανση κατοικιών καταστράφηκε προχθές Παρασκευή, ανέφερε.

Δεν υπάρχει πλέον θέρμανση στην Οχτίρκα, ανάμεσα στη Σούμι και στη Λεμπεντίν, ενώ σε μέρος της περιοχής έχουν επίσης διακοπεί η ύδρευση και η ηλεκτροδότηση.

«Τι μπορώ να πω, η ίδια η Οχτίρκα έχει εν μέρει χαθεί», έγραψε ο κ. Σιβίτσκι. Οι αρχές λένε ότι εβδομήντα ουκρανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν εκεί την Τρίτη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ιταλία κινδυνεύει να μείνει χωρίς ζυμαρικά λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των οδηγών φορτηγών – Ελλείψεις σε καύσιμα και τρόφιμα
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση της Τζιόρτζια Μελόνι προετοιμάζει επίσης αυστηρά μέτρα ασφαλείας ως απάντηση στις ταραχές του Σαββατοκύριακου στο Μιλάνο και σε άλλες πόλεις του Βορρά, οι οποίες ξέσπασαν στο πλαίσιο διαδηλώσεων κατά του πληθωρισμού
Η Ιταλία κινδυνεύει να μείνει χωρίς ζυμαρικά λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των οδηγών φορτηγών – Ελλείψεις σε καύσιμα και τρόφιμα
Ιταλία: Έκλεψαν 26 ιστορικά ρολόγια αξίας 150.000 ευρώ από το ανάκτορο της Βενάρια Ρεάλε στο Τορίνο
Τα κλεμμένα αντικείμενα, γαλλικής και αγγλικής κατασκευής, ήταν κατασκευασμένα από χρυσό και σμάλτο και φυλάσσονταν σε ειδική προθήκη στην Αίθουσα Ακροάσεων του Δούκα της Σαβοΐας
Το ιστορικό ανάκτορο της Βενάρια Ρεάλε
Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ: Τον αποκαλούν το αποκρουστικό πρόσωπο της κυβέρνησης του Ισραήλ – Ο υπουργός Εθνικής Ασφαλείας οδηγεί τους νέους ψηφοφόρους στην αγκαλιά της ακροδεξιάς
Oι δημοσκοπήσεις δείχνουν ενίσχυση του κόμματός του «Εβραϊκή Ισχύς», ειδικά σε νεότερους ψηφοφόρους
Ben Gvir