Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ολοκληρώθηκε η μερική επιστράτευση στη Ρωσία – Το «ευχαριστώ» του Πούτιν

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ολοκληρώθηκε η μερική επιστράτευση στη Ρωσία – Το «ευχαριστώ» του Πούτιν
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Ολοκληρώθηκε η «μερική επιστράτευση» στη Ρωσία, σύμφωνα με τη σημερινή (28.10.2022) ανακοίνωση του υπουργού Άμυνας της χώρας, Σεργκέι Σοϊγκού, ο οποίος έδωσε και στοιχεία στη δημοσιότητα.

Ειδικότερα, ο Σεργκέι Σοϊγκού ανακοίνωσε για τη «μερική επιστράτευση» στη Ρωσία, ότι 82.000 επίστρατοι έχουν ήδη σταλεί στην εμπόλεμη ζώνη και 41.000 από αυτούς εντάχθηκαν ήδη σε στρατιωτικές μονάδες ενώ άλλοι 218.000 βρίσκονται σε κέντρα εκπαίδευσης.

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας συναντήθηκε με τον ηγέτη της χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν, με τη συνάντησή τους να μεταδίδεται από την κρατική τηλεόραση. Ο Ρώσος πρόεδρος ευχαρίστησε τους επιστρατευμένους και τις οικογένειές τους και χαιρέτισε τον «πατριωτισμό» τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε τη «μερική επιστράτευση» τον περασμένο Σεπτέμβριο, η οποία πυροδότησε και κύμα «εξόδου» από τη χώρα αλλά και μεγάλες διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις.

Από την ημέρα που κηρύχθηκε η «μερική επιστράτευση», έχουν φύγει από τη Ρωσία περίπου 700.000 άνδρες πολίτες, σύμφωνα με το ρωσικό Forbes ενώ όσοι έμειναν στη χώρα, κατέφευγαν σε… ακραίες λύσεις για να μην επιστρατευτούν.

Μάλιστα, για να καταφέρει η Ρωσία να πετύχει τον αριθμό των επιστρατευμένων, η Κρατική Δούμα (κάτω βουλή) ενέκρινε νόμο, ο οποίος ανατρέπει την απαγόρευση στην επιστράτευση πολιτών που έχουν καταδικαστεί για σοβαρά εγκλήματα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις